BOEKEN


Ariadne

Jennifer Saint

ISBN: 9789041714886
Vertaald door Saskia Peterzon-Kotte
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1486
Prijs: € 10,00
352 pagina’s
Verschenen april 2023

Als prinses van Kreta en dochter van koning Minos, groeit Ariadne op met het angstaanjagende geluid van het hoefgetrappel van de Minotaurus, die in het labyrint onder het gouden paleis van Knossos gevangen wordt gehouden en elk jaar mensenoffers eist. Wanneer Theseus, prins van Athene, op Kreta aankomt als offer voor het monster, wordt Ariadne verliefd op hem. Om Theseus te helpen om de Minotaurus te doden, zal Ariadne haar familie en haar land moeten verraden. En Ariadne weet maar al te goed dat in een wereld die wordt geregeerd door de goden, het trekken van hun aandacht je duur kan komen te staan.


‘Gelaagd en gedurfd. Fans van Madeline Millers Circe zullen genieten van deze getrouwe hervertelling waarin de vaak vergeten vrouwen uit de Griekse mythe centraal staan.’ Booklist


Jennifer Saint

Jennifer Saint studeerde klassieke talen aan Kings College in Londen en werkte daarna dertien jaar als docent. Ariadne, haar debuutroman, verscheen in vele landen in vertaling. Saint is nu een fulltime auteur en woont in Yorkshire, Engeland, met haar man en twee kinderen.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: