Zoeken
Brit Bennett - De vervlogen helft

De vervlogen helft

Brit Bennett

Een ambitieus werk over identiteit.' The NY Times
De vervlogen helft

Brit Bennett

Een ambitieus werk over identiteit.' The NY Times
Bestel nu
Omschrijving

De tweelingzussen Desiree en Stella Vignes zijn elkaars spiegelbeeld. Op zestienjarige leeftijd lopen ze samen weg van de kleine, zuidelijke zwarte gemeenschap waarin ze zijn opgegroeid, maar al snel scheiden hun wegen. Jaren later leeft een van de zussen in hetzelfde stadje dat ze ooit probeerde te ontvluchten. De ander gaat door het leven als witte vrouw en vertelt haar witte echtgenoot niets over haar verleden. Maar gescheiden door vele kilometers en evenzoveel leugens blijft het lot van de tweeling vervlochten. Wat gebeurt er als de paden van hun eigen dochters zich kruisen?

Brit Bennett
Auteur

Brit Bennett groeide op in Zuid-Californië en studeerde af aan Stanford University. Haar master in fictie behaalde ze aan de University of Michigan, waar ze een Hopwood Award won in Graduate Short Fiction en de Hurston/Wright Award 2014 voor College Writers. Werk van haar hand verschijnt onder andere in The New Yorker, The New York Times Magazine, The Paris Review en Jezebel. Bennett debuteerde in 2016 met The Mothers, De vervlogen helft is haar tweede roman.

Details
Paperback: De vervlogen helft - Brit Bennett
ISBN: 9789041715678
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 14-03-2024
Prijs: € 11,00
Omvang: 368 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Hollands Diep NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Sociale groepen THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Racism and racial discrimination THEMA: Kinderen / tieners: persoonlijke en sociale onderwerpen: racisme en multiculturalisme BISAC: FICTION / General
Meer boeken
Susanne Clarke - Piranesi
Susanne Clarke
Simon Stranger - Blijf hun namen noemen
Simon Stranger
Slavenka Drakulic - Frida's pijn
Slavenka Drakulic
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws