Zoeken
8x het perfecte moederdagcadeau
Nog op zoek naar een cadeau voor je moeder? Met een van deze boeken maak je haar zeker weten blij!

8x het perfecte moederdagcadeau

Gepubliceerd op 8 mei, 2024 om 07:10

Het is bijna moederdag! Een boek is en blijft natuurlijk het allerleukste cadeau, dus verras je moeder deze zondag met een verhaal dat je speciaal voor haar hebt uitgekozen. Of ze nu een avontuurlijke ziel heeft, een liefhebber van geschiedenis is, of gewoon geniet van een gezellige avond met een goed boek, we hebben voor elke moeder iets speciaals. 

Voor de moeder die graag aan zichzelf werkt: 

Dr. Julie Smith - Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?

Optimaliseer je geestelijke gezondheid met dit onmisbare handboek van TikTok-sensatie Dr. Julie, gevuld met geheimen van een therapeut. Van het omgaan met angst of kritiek, of vechten tegen een slecht humeur, tot het opbouwen van zelfvertrouwen, het vinden van motivatie of leren jezelf te vergeven; dit boek behandelt de alledaagse problemen die ons allemaal aangaan en biedt gemakkelijke, praktische oplossingen die je leven kunnen veranderen.

Voor de moeder die zich graag verdiept in het verleden:

Roxane van Iperen - 't Hooge nest

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi.  Als het einde van de oorlog in zicht is, wordt het Nest verraden. Samen met de familie Frank belandt de familie Brilleslijper op het laatste transport naar Auschwitz.

Voor de moeder die dol is op haar familie:

Louisa May Alcott - Little women

Wie kent ze niet? De lieftallige Meg, kwetsbare Beth, lichtelijk verwende Amy en natuurlijk de getalenteerde tomboy Jo die anderhalve eeuw na haar literaire geboorte nog steeds talloze schrijfsters en andere vrouwen inspireert.Via de dromen, spelletjes, plagerijen, brieven, tegenslagen en romances van de vier zussen worden vrouwen over de hele wereld en van alle leeftijden deel van de bijzondere familie March.

Voor de moeder die altijd weet wie de dader is:

Agatha Christie - Wie adverteert een moord?

In een Engels dorp wordt door middel van een advertentie in de dorpskrant een moord aangekondigd. De plaats staat erbij, en ook de tijd: vrijdagavond om half zeven. De meeste dorpsbewoners gaan uit van een grap, maar Miss Marple vertrouwt het niet.

Voor de sportieve moeder:

Christopher McDougall - Born to run

In dit meeslepende verhaal gaat de journalist en vaak geblesseerde hardloper Christopher McDougall op zoek naar de geheimen van de Tarahumara-indianen, die het vermogen hebben om honderden kilometers te rennen zonder rust of blessures. ⁠

Voor de moeder die geobsedeerd is met het Britse koningshuis:

S.J. Bennett - De moord op Windsor Castle

Windsor Castle 2016, de aanloop naar de negentigste verjaardag van de Britse koningin Elisabeth kan als een rustige, veilige en gelukkige tijd in haar regeringsperiode worden beschouwd. Totdat een gast van prins Philip dood wordt aangetroffen in een kasteelkamer.  De koningin laat het onderzoek over aan de professionals - totdat deze haar trouwe dienaren als verdachten aanwijzen. 

Voor de moeder die zich bezighoudt met maatschappelijke problemen:

Brit Bennett - De vervlogen helft

De tweelingzussen Desiree en Stella Vignes zijn elkaars spiegelbeeld. Op zestienjarige leeftijd lopen ze samen weg van de kleine, zuidelijke zwarte gemeenschap waarin ze zijn opgegroeid, maar al snel scheiden hun wegen. Jaren later leven ze totaal verschillende levens. Wat gebeurt er als de paden van hun eigen dochters zich kruisen?

Voor de moeder die altijd kostuumdrama's zit te kijken:

Jane Austen - Northanger Abbey

Tijdens een enerverend seizoen in Bath wordt de jonge, naïeve Catherine Morland verliefd op Henry Tilney, de zoon van een generaal. Haar fantasie gaat echter met Catherine op de loop als zij de generaal verdenkt van moord op zijn vrouw. Een huwelijk met Henry lijkt dan heel ver weg.

Boeken
Julie Smith - Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?
Julie Smith

Alle vaardigheden om de ups & downs van het leven te doorstaan: Dr. Julie Smith hielp online al miljoenen mensen hun mentale gezondheid te optimaliseren.

Roxane van Iperen - 't Hooge Nest
Roxane van Iperen

Een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden

Louisa May Alcott - Little Women
Louisa May Alcott

De moeder der meidenboeken: een klassieker over vier zusjes die blijft inspireren.

Agatha Christie - Wie adverteert een moord?
Agatha Christie

Een raadselachtige zaak, die door Miss Marple uiteindelijk wordt opgelost.

Christopher McDougall - Born to run
Christopher McDougall

'Voor lopers die houden van avontuur en mooie verhalen is dit boek een must.' Prorun.nl

SJ Bennett - De moord op Windsor Castle
SJ Bennett

'Een van de beste boeken van het jaar.' The Guardian

Brit Bennett - De vervlogen helft
Brit Bennett

Een ambitieus werk over identiteit.' The NY Times

Jane Austen - De Abdij van Northanger
Jane Austen

De abdij van Northanger werd het vaakst aangevraagd door onze lezers. Het is dan ook het vrolijkste werk van Jane Austen.

Meer actueel
Quiz: welk seizoen is jouw ideale boekenseizoen?

Quiz: welk seizoen is jouw ideale boekenseizoen?

Lees je liever bij een gezellig haardvuur, of luier je liever op het strand? De herfst is nu echt begonnen, dus doe onze quiz om erachter te komen welke van de vier seizoenen de boekenwurm in jou naar boven brengt!

Lees meer »

Zo kom je tot rust en herwin je je energie

Zo kom je tot rust en herwin je je energie

Veel mensen staan de hele dag áán. Ze ademen te snel en verbruiken daarmee onnodig veel energie. Kun jij goed ontspannen?

Lees meer »

Een zomers avontuur in de Cotswolds

Een zomers avontuur in de Cotswolds

Ben jij ook zo dol op de boeken van Jill Mansell? Heerlijke romantische verhalen, perfect om deze zomer mee op vakantie te nemen! 

Lees meer »

Zo geef je zin aan je leven in een wereld die geobsedeerd is door geluk

Zo geef je zin aan je leven in een wereld die geobsedeerd is door geluk

In De kracht van betekenis stelt Emily Esfahani Smith dat we het verkeerde doel hebben nagejaagd. Niet geluk, maar betekenis maakt het leven de moeite waard. 

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws