Zoeken
Roxane van Iperen - 't Hooge Nest

't Hooge Nest

Roxane van Iperen

Een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden
't Hooge Nest

Roxane van Iperen

Een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden
Bestel nu
Omschrijving

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn de twee joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper actief in het verzet. Als het net zich rond hen begint te sluiten, moeten ze onderduiken. Ze komen terecht in 't Hooge Nest, een villa verscholen in de bossen van 't Gooi. Het huis zal onder hun leiding uitgroeien tot een van de grootste onderduikadressen in Nederland. Terwijl de laatste joden in het land worden opgejaagd gaat het leven van de onderduikers zo goed en kwaad als het gaat door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Als het einde van de oorlog in zicht is, wordt het Nest verraden. Samen met de familie Frank belandt de familie Brilleslijper op het laatste transport naar Auschwitz.

Roxane van Iperen
Auteur

Roxane van Iperen (1976) is auteur en jurist. In 2016 verscheen haar debuutroman Schuim der aarde, waarmee ze de Hebban Debuutprijs won. In 2018 volgde 't Hooge Nest. Het werd bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2019 en stond op de shortlist van de NS Publieksprijs 2020. In 2021 schreef Van Iperen het Boekenweekessay De genocidefax, verzorgde ze de 4-meilezing en publiceerde ze Brieven aan 't Hooge Nest. Voorjaar 2022 verscheen haar essay Eigen welzijn eerst, en in 2023 volgde haar nieuwe roman Dat beloof ik.

Details
Paperback: 't Hooge Nest - Roxane van Iperen
ISBN: 9789041715395
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 13-10-2023
Prijs: € 10,00
Omvang: 384 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Overamstel Uitgevers B.V. Rainbownummer: 1517 NUR: 320 - Literaire non-fictie THEMA: Waargebeurde verhalen: algemeen THEMA: Sociale en culturele geschiedenis THEMA: De Holocaust THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945) BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: HISTORY / Women
Meer boeken
Stefan Zweig - De wereld van gisteren
Stefan Zweig
Susan Cain, Gregory Mone, Erica Moroz - Stille kracht
Susan Cain, Gregory Mone, Erica Moroz
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws