Zoeken
Esther Safran Foer - Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Esther Safran Foer

De ontroerende familiegeschiedenis achter Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer
Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Esther Safran Foer

De ontroerende familiegeschiedenis achter Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer
Bestel nu
Omschrijving

Esther Safran Foer groeide op in een gezin met een verleden dat te verschrikkelijk was om over te spreken. Als kind van ouders die beiden de enige overlevenden uit hun gezin waren, was de Holocaust altijd aanwezig maar nooit bespreekbaar. Het resultaat was een jeugd die werd gekenmerkt door pijnlijke stiltes en constant verdriet. En terwijl Esther carrière maakte, trouwde en drie kinderen kreeg, bleef ze toch altijd zoekende naar sporen van de schimmen uit haar verleden.

Als haar moeder op een dag terloops meldt dat Esthers vader voor de oorlog al een vrouw en dochter had die tijdens de Holocaust zijn vermoord, besluit ze op zoek te gaan naar antwoorden. Gewapend met zwartwitfoto's en landkaarten reist Esther nu zelf naar Oekraïne, vastbesloten de sjtetl te vinden waar haar vader tijdens de oorlog ondergedoken zat.

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn is het meeslepende en diep ontroerende verhaal van vier generaties die leven in de schaduw van de Holocaust. Vier generaties overlevenden, verhalenvertellers en bewaarders van herinneringen, vastbesloten het verleden levend te houden en het leven maximaal te leven.

Esther Safran Foer
Auteur
Details
Paperback: Ik wil je laten weten dat we er nog zijn - Esther Safran Foer
ISBN: 9789041715388
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 04-12-2023
Prijs: € 10,00
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Unieboek |Het Spectrum B.V. Rainbownummer: 1526 NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 686 - Moderne geschiedenis (1870-heden) THEMA: Memoires THEMA: De Holocaust THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Familiegeschiedenis, genealogie BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Historical BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs
Meer boeken
Diederik Jekel - Bèta voor alfa's
Diederik Jekel
Kim Ghattas - Zwarte golf
Kim Ghattas
Kishore Mahbubani - Heeft China al gewonnen?
Kishore Mahbubani
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws