Zoeken
Esther Safran Foer - Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Esther Safran Foer

De ontroerende familiegeschiedenis achter Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer
Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Esther Safran Foer

De ontroerende familiegeschiedenis achter Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer
Bestel nu
Omschrijving

Esther Safran Foer groeide op in een gezin met een verleden dat te verschrikkelijk was om over te spreken. Als kind van ouders die beiden de enige overlevenden uit hun gezin waren, was de Holocaust altijd aanwezig maar nooit bespreekbaar. Het resultaat was een jeugd die werd gekenmerkt door pijnlijke stiltes en constant verdriet. En terwijl Esther carrière maakte, trouwde en drie kinderen kreeg, bleef ze toch altijd zoekende naar sporen van de schimmen uit haar verleden.

Als haar moeder op een dag terloops meldt dat Esthers vader voor de oorlog al een vrouw en dochter had die tijdens de Holocaust zijn vermoord, besluit ze op zoek te gaan naar antwoorden. Gewapend met zwartwitfoto's en landkaarten reist Esther nu zelf naar Oekraïne, vastbesloten de sjtetl te vinden waar haar vader tijdens de oorlog ondergedoken zat.

Ik wil je laten weten dat we er nog zijn is het meeslepende en diep ontroerende verhaal van vier generaties die leven in de schaduw van de Holocaust. Vier generaties overlevenden, verhalenvertellers en bewaarders van herinneringen, vastbesloten het verleden levend te houden en het leven maximaal te leven.

Quotes
The Atlantic
'Esther Safran Foer is een kracht van de natuur. Ze schreef een eerlijk, pijnlijk en uiteindelijk bemoedigend verhaal over het leven na een tragedie. Dit boek is bovenal een bevrijding voor haar familie en haar volk. Iedereen moet dit lezen.'
The Washington Post
'Deels persoonlijke zoektocht, deels testament, en allemaal bedachtzaam, medelevend geschreven.'
Library Journal
'Het verhaal is tegelijkertijd mooi en hartverscheurend, en werpt licht op wat er na de oorlog gebeurde - een vaak over het hoofd gezien aspect van de Holocaust-ervaring'
NRC Handelsblad
'Haar verhaalt ontroert, en haar beschrijvingen zijn levendig.'
Nathan Englander
'Een prachtige verkenning van het collectieve geheugen en de Joodse geschiedenis.'
Esther Safran Foer
Auteur

De Joods-Amerikaanse Esther Safran Foer (1946) was tien jaar lang uitvoerend directeur van Sixth & I in Washington, een van de culturele centra van de stad. Ze legde deze functie neer om aan haar memoires te kunnen werken. Haar zonen zijn Franklin Foer, Jonathan Safran Foer en Joshua Foer. Jonathan schreef eerder de roman Alles is verlicht over het onbekende leven van zijn grootouders, waarop veel reacties met nieuwe informatie kwamen. Deze reacties hielpen Esther in haar zoektocht naar haar verleden.

Details
Paperback: Ik wil je laten weten dat we er nog zijn - Esther Safran Foer
ISBN: 9789041715388
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 04-12-2023
Prijs: € 11,00
Omvang: 272 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Unieboek |Het Spectrum B.V. Rainbownummer: 1526 NUR: 320 - Literaire non-fictie NUR: 686 - Moderne geschiedenis (1870-heden) THEMA: Memoires THEMA: De Holocaust THEMA: Tweede Wereldoorlog THEMA: Familiegeschiedenis, genealogie BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Historical BISAC: HISTORY / Military / World War II BISAC: HISTORY / Holocaust BISAC: BIOGRAPHY & AUTOBIOGRAPHY / Personal Memoirs
Actueel
10 bijzondere oorlogsverhalen om nooit te vergeten

10 bijzondere oorlogsverhalen om nooit te vergeten

Verdiep je in de aanloop naar 4 en 5 mei in deze aangrijpende oorlogsverhalen Lees meer »

10 bijzondere famileverhalen voor de Boekenweek

10 bijzondere famileverhalen voor de Boekenweek

Het is Boekenweek! Speciaal voor het thema 'in de familie' hebben wij 10 bijzondere, aangrijpende en hartverwarmende familieverhalen op een rijtje gezet. Lees meer »

Meer boeken
Tilmann Lahme - De familie Mann
Tilmann Lahme
Carolijn Visser - Selma
Carolijn Visser
Orlando Figes - Europeanen
Orlando Figes
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws