Zoeken
Nieuw in Rainbow: maart
Er zijn weer nieuwe boeken! Kijk snel wat er deze maand in Rainbow verschijnt.

Nieuw in Rainbow: maart

Gepubliceerd op 13 maart, 2024 om 14:53

In Het Rosie project volgen we de autistische Don Tillman. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Met behulp van een zestien pagina's tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi.

De tweelingzussen Desiree en Stella Vignes in De vervlogen helft zijn elkaars spiegelbeeld. Op zestienjarige leeftijd lopen ze samen weg van de kleine, zuidelijke zwarte gemeenschap waarin ze zijn opgegroeid, maar al snel scheiden hun wegen. Jaren later leven ze totaal verschillende levens. Maar gescheiden door vele kilometers en evenzoveel leugens blijft het lot van de tweeling vervlochten. Wat gebeurt er als de paden van hun eigen dochters zich kruisen?

We leven in een interessant tijdperk. Ogenschijnlijk hebben we alles goed voor elkaar: we zijn welvarender, vrijer en ontwikkelder dan ooit. Aan de andere kant is alles gewoon ontzettend f*cked - de aarde warmt op, regeringen falen, economieën storten in en iedereen voelt zich voortdurend beledigd. Mark Manson kijkt in Alles is f*cked naar onze relaties met geld, entertainment, internet; en hoe een teveel aan iets goeds ons alleen maar miserabeler maakt.

In Over strategisch denken haalt John Lewis Gaddis lessen aan uit de praktijk van onder andere Franklin D. Roosevelt en Napoleon en van theoretici als Machiavelli en Tolstoj. Van de Perzische invasie in Griekenland tot aan de val van Berlijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog neemt Gaddis grote strategen onder de loep en zoekt naar een antwoord op de vraag wat ze van elkaar geleerd hebben.

 

Boeken
Graeme Simsion - Het Rosie project
Graeme Simsion

Meer dan 300.000 exemplaren verkocht

Brit Bennett - De vervlogen helft
Brit Bennett

Een ambitieus werk over identiteit.' The NY Times

Mark Manson - Alles is f*cked
Mark Manson

Het belangrijkste boek van deze tijd

John Lewis Gaddis - Over strategisch denken
John Lewis Gaddis

Een masterclass over Herodotus, Sun Tzu, Machiavelli en andere grote strategen

Meer actueel
Vier de zomer met Jill Mansell

Vier de zomer met Jill Mansell

De leukste zomerverhalen zijn natuurlijk de boeken van Jill Mansell! Heerlijke romantische avonturen, perfect om mee op vakantie te nemen!

Lees meer »

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Het nieuwe jaar geeft altijd frisse moed om gezonder te leven, maar de juiste keuzes maken en die ook volhouden is knap lastig.

Lees meer »

Een jaar in boeken: Rainbow 2022

Een jaar in boeken: Rainbow 2022

Onze favoriete boeken van het afgelopen jaar

Lees meer »

Quiz: hoe goed ken je deze populaire boeken?

Quiz: hoe goed ken je deze populaire boeken?

Tijdloze klassiekers, spannende thrillers, ontroerende liefdesverhalen en aangrijpende geschiedenissen: er zijn talloze boeken die onze harten hebben veroverd. Maar hoe goed herinner je je sommige van deze populaire verhalen echt? Het is tijd om je kennis op de proef te stellen met deze boekenquiz!

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws