Zoeken
John Lewis Gaddis - Over strategisch denken

Over strategisch denken

John Lewis Gaddis

Een masterclass over Herodotus, Sun Tzu, Machiavelli en andere grote strategen
Over strategisch denken

John Lewis Gaddis

Een masterclass over Herodotus, Sun Tzu, Machiavelli en andere grote strategen
Bestel nu
Omschrijving

John Lewis Gaddis wordt gezien als de meest vooraanstaande historicus van de Koude Oorlog en doceert over militaire en politieke strategie aan Yale. In dit boek haalt hij lessen aan uit de praktijk van onder andere Franklin D. Roosevelt en Napoleon en van theoretici als Machiavelli en Tolstoj. Van de Perzische invasie in Griekenland tot aan de val van Berlijn aan het einde van de Tweede Wereldoorlog neemt Gaddis grote strategen onder de loep en zoekt naar een antwoord op de vraag wat ze van elkaar geleerd hebben.

John Lewis Gaddis
Auteur

John Lewis Gaddis is de internationaal gerenommeerde schrijver van De Koude Oorlog en werd door The New York Times de decaan van Koude Oorlog-historici genoemd. Hij is de Robert A. Lovett-hoogleraar geschiedenis aan Yale University en de auteur van talloze boeken. Met het boek George F. Kennan, An American Life won hij onder andere de Pulitzer Prize.

Details
Paperback: Over strategisch denken - John Lewis Gaddis
ISBN: 9789041715746
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 14-03-2024
Prijs: € 12,00
Omvang: 384 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Overamstel Uitgevers B.V. NUR: 697 - Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen THEMA: Militaire geschiedenis THEMA: Internationale relaties THEMA: Militaire en defensiestrategie THEMA: Geschiedenis BISAC: HISTORY / Military / Strategy
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws