BOEKEN


De Krimoorlog of de vernedering van Rusland

Orlando Figes

ISBN: 9789041711564
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Nieuw Amsterdam, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1151
Prijs: € 10,00
Verschenen: maart 2015

In het midden van de negentiende eeuw was de Krim het toneel van een gruwelijke strijd die minstens 800.000 levens eiste.

Een machtige coalitie van Britse, Franse en Turkse troepen trok ten strijde tegen het Russische leger, gedreven door het angstbeeld van een Rusland dat heer en meester zou worden in een gebied dat zich uitstrekte van de Balkan tot de Perzische Golf.


‘De Krimoorlog voldoet aan de eisen van een briljant boek. Figes is een voortreffelijk schrijver en heeft bovendien Russische archieven kunnen raadplegen die voor zijn voorgangers nog gesloten waren.’ Trouw

‘Figes lezen is een genot. Zijn stijl is meeslepend, het tempo is strak, zijn ontleding is haarscherp en zijn standpunten zijn uitdagend. De Krimoorlog is een voltreffer.’ De Morgen


Orlando Figes

Orlando Figes (1959) is hoogleraar geschiedenis aan Birkbeck College, University of London. Zijn boeken zijn in meer dan twintig talen vertaald. Figes ontving verscheidene prestigieuze prijzen voor zijn werk, waaronder de W.H. Smith Literary Award, de Wolfson History Prize en de Los Angeles Times Book Prize.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: