Zoeken
6 boeken voor je goede voornemens
Met deze boeken worden jouw goede voornemens gegarandeerd een succes. Of je nou meer wil sporten, gezonder wil eten of gewoon meer rust in je leven wil: deze titels helpen je op weg.

6 boeken voor je goede voornemens

Gepubliceerd op 2 januari, 2024 om 11:36, aangepast op 9 januari, 2024 om 10:35

Het nieuwe jaar is begonnen: tijd voor goede voornemens! Heb jij al bedacht wat je dit jaar anders wil doen? 

Het nieuwe jaar geeft altijd frisse moed om gezonder te leven, maar de juiste keuzes maken en die ook volhouden is knap lastig. Rangan Chatterjee laat met zijn boek Voel je beter in 5 zien dat dit ook heel eenvoudig kan zijn. Hij bedacht een simpel stappenplan waardoor je met minimale inspanningen een duurzame gezonde leefstijl ontwikkelt.⁠

Veel mensen staan de hele dag áán. Ze ademen te snel en verbruiken daarmee onnodig veel energie. Kun jij goed ontspannen, of wil je daar juist aan gaan werken dit jaar? In Verademing worden verschillende manieren om te ontspannen beschreven, met verschillende oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt. Met een beetje sporten en diepe ontspanning herwin je je energie.

Heb je even genoeg van alle alcohol tijdens december en heb je je voorgenomen om minder te gaan drinken? Vanuit een verlangen naar controle, soberheid en een gezonder leven besliste ook Evi Hanssen geen druppel alcohol meer te drinken. Gedurende 500 dagen hield ze een dagboek bij waarin ze openhartig en honderduit vertelt over de vele beproevingen die ze op haar pad tegenkomt. 

Kan jouw geestelijke gezondheid wel een oppepper gebruiken? Het handboek Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? van TikTok-sensatie Dr. Julie staat vol met geheimen van een therapeut. Met haar eenvoudige maar deskundige adviezen helpt Julie Smith je met verschillende problemen om te gaan.Van het omgaan met angst of kritiek, of vechten tegen een slecht humeur, tot het opbouwen van zelfvertrouwen, het vinden van motivatie of leren jezelf te vergeven; dit boek behandelt de alledaagse problemen die ons allemaal aangaan en biedt gemakkelijke, praktische oplossingen die je leven kunnen veranderen. 

Minder vlees eten is natuurlijk altijd een goed idee.We zijn opgegroeid in een tijd waarin het eten van dierlijke producten volkomen geaccepteerd is. Wetenschappers voorspellen echter dat dit in de nabije toekomst taboe zal worden. Over een aantal decennia zal veganistisch de norm zijn, en vragen onze kleinkinderen ons hoe we ooit dieren hebben kunnen eten. Roanne van Voorst laat in Ooit aten we dieren zien hoe we ons op deze toekomst kunnen voorbereiden.

Na de drukke decembermaand is het fijn om even wat Tijd voor jezelf in te plannen. Rust vinden in een overvolle wereld, je hoofd leeg maken na een drukke dag: veel mensen kunnen zich moeilijk ontspannen of komen slecht in slaap. Dat inspireerde Nicolai tot het bedenken van verhalen met een kalmerende werking, waarbij ze haar jarenlange kennis van meditatie- en visualisatietechnieken combineert met storytelling. Slaap lekker.

Boeken
Rangan Chatterjee - Voel je beter in 5
Rangan Chatterjee

Je dagelijkse plan voor een leven lang fit: 5 minutentips voor beter slapen, gewichtsverlies en meer bewegen

Koen Jong, Bram Bakker - Verademing
Koen Jong, Bram Bakker

Evi Hanssen - Sinds ik niet meer drink
Evi Hanssen

Een ontwapenend relaas van 500 dagen zonder alcohol

Julie Smith - Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld?
Julie Smith

Alle vaardigheden om de ups & downs van het leven te doorstaan: Dr. Julie Smith hielp online al miljoenen mensen hun mentale gezondheid te optimaliseren.

Roanne van Voorst - Ooit aten we dieren
Roanne van Voorst

Een onmisbaar boek voor vegetariërs, flexitariërs én overtuigde vleeseters

Kathryn Nicolai - Tijd voor jezelf
Kathryn Nicolai

Meer actueel
Quiz: ontdek jouw perfecte zomerboek

Quiz: ontdek jouw perfecte zomerboek

Een goed boek mag natuurlijk niet ontbreken in je koffer deze zomer. Met deze quiz helpen we je om de perfecte match te vinden. Vul je vakantievoorkeuren in en ontdek jouw ideale zomerboek! 

Lees meer »

Paulo Coelho over het vinden van geluk

Paulo Coelho over het vinden van geluk

Voor Strijders van het licht verzamelde Paulo Coelho honderddrieëndertig levenswijsheden over de lichtstrijder en hij bundelde ze in dit boek. 

Lees meer »

10x het perfecte moederdagcadeau

10x het perfecte moederdagcadeau

De mooiste boeken om jouw moeder deze zondag mee te verrassen

Lees meer »

Op het einde gaan ze allebei dood...

Op het einde gaan ze allebei dood...

Zou jij willen weten wanneer je doodgaat?

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws