BOEKEN


Boeken van herinnering

F. Springer

ISBN: 9789041711625
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Querido, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1177
Prijs: € 12,00
Verschenen: december 2015

In Tabee, New York krijgt de jonge diplomaat Rudy in New York onverwachts een kans om zijn jeugdliefde uit Nederlands-Indië te heroveren. In Bougainville verdrinkt Tommie Vaulant, een jeugdvriend van diplomaat Bo, op raadselachtige wijze tijdens een gezamenlijk verblijf in Bangladesh. Bij de uitgerangeerde politicus Chris Regensberg komt in Bandoeng-Bandung zijn verdrongen kampverleden naar boven tijdens een handelsmissie naar het moderne Indonesië. In Kandy gaan de gedachten van Fergus Steyn terug naar Ceylon, waar hij na zijn repatriëring uit Nederlands-Indië korte tijd verbleef.

 

Boeken van herinnering is een bundeling van deze vier romans. Tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen vertelt Springer met milde ironie en op relativerende toon zijn tijdloze verhalen over vriendschap, verraad, liefde en verloren illusies.


‘Ik zal nooit ophouden iedereen te wijzen op de geweldige novellen van F. Springer.’ Pieter Steinz


F. Springer

F. Springer (pseudoniem van Carel Jan Schneider,1932-2011) was als diplomaat werkzaam in onder andere New York, Dacca, Teheran en Luanda. De roman Bougainville werd in 1982 bekroond met de F. Bordewijkprijs. In 1995 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: