BOEKEN


Wild

Cheryl Strayed

ISBN: 9789041712509
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Luitingh – Sijthoff, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1239
Prijs: € 8,00
Verschenen: juni 2017

De nummer 1-bestseller uit Amerika
Een krachtig memoir dat recht uit het hart komt: het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit.

Het boek is verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol, een gelauwerd actrice met vele onderscheidingen, waaronder een Academy Award voor Beste Actrice in Walk the Line.


‘Een prachtboek dat ik niet weg kon leggen.’ MARGRIET

‘Wat de hoofdpersoon een bijzondere en verrassende verschijning in de huidige Amerikaanse filmindustrie maakt, is niet zozeer dat ze netjes is of gevoelig of zelfs bijzonder aardig. Het is dat ze vrij is.’ THE NEW YORK TIMES over de verfilming


Cheryl Strayed

Op haar zesentwintigste neemt Cheryl Strayed haar meest impulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: