BOEKEN


Peter Pan

J.M. Barrie

ISBN: 9789041711755
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Ploegsma, Amsterdam
Bindwijze: hardcover
Rainbow nr: 1170
Prijs: € 12,50
Verschenen: oktober 2015

In het oude Londen betovert Wendy elke avond haar kleine broertjes met bedtijdverhalen. Dan vliegt Peter Pan hun levens binnen en neemt de kinderen mee naar Nimmerland, het eiland van verbeelding. Nimmerland wordt bewoond door Kapitein Haak en zijn zeerovers, door Tijgerlelie en haar wilde Indianen en door Peter Pan. Daar beleef je de spannendste avonturen…

 

 

 

Vertaler Reggie Naus is een groot liefhebber van Peter Pan. Vanuit die achtergrond herschreef hij het verhaal, zodat deze beroemde klassieker weer heerlijk is om (voor) te lezen voor alle leeftijden. Met de prachtige illustraties van Edward Ardizzone.


James Matthew Barrie

James Matthew Barrie (1860-1937) was een Schots auteur en dramaturg. Oorspronkelijk bedacht hij het verhaal van Peter Pan voor de kinderen van het echtpaar Llewelyn Davies die hij in Kensington Gardens ontmoet had toen hij zijn hond uitliet. Hij was met hun ouders bevriend geraakt. In 1937 overleed Barrie aan de gevolgen van een longontsteking. De auteursrechten van Peter Pan schonk hij aan het Great Ormond Street Hospital in Londen.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: