BOEKEN


Een broze waarheid

John le Carré

ISBN: 9789041712561
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Luitingh – Sijthoff, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1242
Prijs: € 8,00
Verschenen: september 2017

Spanning, ontroering en opwinding volgen elkaar in snel tempo op in deze meesterlijk geschreven thriller, waarin op de Rots van Gibraltar in het diepste geheim een antiterrorisme-operatie met de codenaam Wildlife wordt voorbereid, door een minister van Buitenlandse Zaken.

Het doel is om een belangrijke jihadistische wapenhandelaar op te pakken. Zelfs de secretaris van de minister, Toby Bell, is er niet bij betrokken. Toby vermoedt een rampzalige samenzwering en probeert deze te verijdelen, maar wordt overgeplaatst naar het buitenland. Drie jaar later zorgt een boodschap uit het dodenrijk ervoor dat hij in contact komt met Kit Probyn, destijds betrokken bij deze operatie, en dan moet Toby kiezen tussen zijn geweten en zijn trouw aan de Dienst.


‘Een uitstekende politieke thriller waarin Le Carré op zijn best is.’ NRC HANDELSBLAD

‘Prachtig gestructureerde, stilistisch briljante en talentrijk vertelde waarschuwing, een magnifieke thriller.’ KNACK


John le Carré

John le Carré (1931) werkte tijdens de Koude Oorlog enige tijd bij de Britse inlichtingendienst en studeerde aan de universiteiten van Bern en Oxford. Hij werd wereldberoemd met zijn thrillers. De toegewijde tuinier is in 2005 succesvol verfilmd als The Constant Gardener.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: