BOEKEN


De tuinen van Bomarzo

Hella S. Haasse

ISBN: 9789041712738
Oorspronkelijke uitgave: Uitgeverij Querido, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1253
Prijs: € 8,00

Wie rond 1560 het wonderlijke park van Bomarzo bij het Italiaanse Viterbo heeft aangelegd, is onbekend. De beelden die erin staan zijn sinds mensenheugenis een inspiratiebron van veel kunstenaars, onder wie Salvador Dalí.

Ze zijn grotesk, angstaanjagend en fascinerend – zeker voor Hella S. Haasse, die in de labyrintische beeldentuin intuïtief iets wezenlijks van haar verbeeldingswereld herkende. In De tuinen van Bomarzo, een van haar allermooiste boeken, neemt Haasse je mee op een prachtige ontdekkingsreis door de geschiedenis van het park.


‘Zelden heb ik het wezen van de renaissance zo gecompliceerd, letterlijk, zo onthullend beschreven gezien.’ Kees Fens in de Volkskrant

‘Hella Haasse is de grande dame van de Nederlandse literatuur.’ Elsevier

‘Harry Mulisch zei dat hij het raadsel wilde vergroten, maar hij vergrootte vooral zichzelf. Wat hij wilde, deed Haasse: het raadsel vergroten. Zo raakte ik ervan doordrongen dat feiten nooit zonder fantasie kunnen en dat ik zelf ook nooit zonder verbeelding kan bestaan.’ Arjan Peters

 


Hella S. Haasse

Hella S. Haasse (1918-2011) schreef meer dan vijftig boeken en ontving onder andere de Constantijn Huygensprijs (1981), de P.C. Hooftprijs (1984) en de Prijs der Nederlandse Letteren (2004) voor haar gehele oeuvre.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: