BOEKEN


De Koran

ISBN: 9789041705983
Bindwijze: paperback
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij De Arbeiderspers, Utrecht
Rainbow nr: 1084
Prijs: € 10
Verschenen: september 2017

De Koran, het heilige boek van de islam. Het geldt als het woord van God, zoals dat is doorgegeven door de engel Gabriël aan Mohammed, de profeet van de islam. Voor miljoenen mensen wereldwijd is dit boek een inspiratiebron, een baken, een verwoording van normen en waarden of een tekst om troost bij te vinden, maar bovenal de belangrijkste pijler van hun godsdienst.

 

 

Deze vertaling van arabisten Drs. Asad Jabar (1946) en Prof. Dr. Johannes J.G. Jansen (1942) maakt deze aloude Arabische tekst toegankelijk. Ze hebben hun best gedaan om deze tekst ook voor niet-moslims begrijpelijk te maken en in een historisch perspectief te plaatsen. In hun noten bij de vertaling besteden zij bovendien extra aandacht aan de parallellen tussen de Koran en de Bijbel.

Tags
godsdienst, islam, Koran, lesboek, non-fictie, studie, studieboek, wereld

‘Een hele mooie Koranvertaling, waarin duidelijk het oorspronkelijke karakter van het Koran-arabisch (namelijk nieuwe en ingewikkelde woorden) naar voren komt. Een hele mooie en betaalbare versie voor de Islam-ontdekker.’ Lezersreactie op Bol.com