BOEKEN


De kleine Johannes

Frederik van Eeden

ISBN: 9789041711847
Bindwijze: hardcover
Rainbow nr: 1179
Prijs: € 12,50
Verschenen:  januari 2016

Op een dag ontmoet Johannes in de tuin de elf Windekind. Windekind neemt hem mee naar het rijk van de dieren, waar hij wel altijd zou willen blijven. Maar dan laat Windekind Johannes ook de wereld van de mensen zien.

Daardoor, en door de ontmoeting met de kabouter Wistik, Pluizer, dokter Cijfer en de Dood wordt het sprookje gaandeweg steeds grimmiger en wordt Johannes uiteindelijk voor de ultieme keuze gesteld: zal hij in de sprookjeswereld van Windekind blijven of kiest hij voor de wereld van de mensen vol onrecht en verdriet? De kleine Johannes is een symbolische vertelling over de levensfasen van de mens en de zoektocht naar geluk.

De kleine Johannes is in tientallen talen vertaald en een hoogtepunt uit de Nederlandse literatuur.


De kleine Johannes was belangrijk omdat het een levenshouding, de liefde voor de natuur, weergaf op een onschuldige manier (…). De hele stemming van het boek trof me.’ LEO VROMAN


Frederik van Eeden

Frederik Willem van Eeden (1860-1932) was arts, psychiater, romancier, dichter, wereldverbeteraar en nog veel meer. Hij was een van de mede-oprichters van De Nieuwe Gids, de spreekbuis van de Tachtigers, en is vooral bekend geworden door de romans De kleine Johannes en Van de koele meren des doods.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: