BOEKEN


Circe

Madeline Miller

ISBN: 9789041714145
Vertaald door Miebeth van Horn
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Orlando, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1402
Prijs: € 10,00
384 pagina’s
Verschenen juli 2021

In het huis van Helios, god van de zon, wordt een dochter geboren. Circe is een vreemd kind en wordt verstoten door haar familie. Ze zoekt gezelschap bij de gewone stervelingen en ontdekt een kracht die verboden is voor goden: hekserij. Wanneer de liefde Circe ertoe aanzet een duistere spreuk uit te spreken, verbant een woedende Zeus haar naar een afgelegen eiland. Er is gevaar voor een eenzame vrouw in deze wereld, en om te beschermen wat haar dierbaar is moet Circe beslissen of ze thuishoort bij de goden waaruit ze is geboren, of bij de stervelingen van wie ze is gaan houden.


‘Het leest als een serie waarvan je ook de volgende aflevering wilt zien.’ nrc

‘Circe is terug als supervrouw… Miller speelt in op het Me Too-tijdperk, haar stoere portret van een vrouw die probeert de tegen haar opgezette mannen en Schikgodinnen te trotseren is betoverend.’ the times


Madeline Miller

Madeline Miller (1978) studeerde Latijn en oud-Grieks aan Brown University en geeft les in beide vakken. Ze woont in Cambridge, Massachusetts. In 2012 debuteerde ze met Een lied van Achilles, waarvoor ze de Orange Prize ontving en dat in meer dan dertig landen in vertaling verscheen.