BOEKEN


Boeken van verbeelding

F. Springer

ISBN: 9789041712288
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Querido, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1221
Prijs: € 12,00
Verschenen: januari 2017

In Quissama raakt de jonge zakenman Charles Enders steeds meer in de ban van de verhalen van landgenoot ‘King’ Velderman, met wie hij in Angola verblijft. In Sterremeer ontmoet Nikko de dolende dichter Felix Sterremeer en speelt hij ongewild een rol bij de voltrekking van diens noodlot. Toby Harrison, auteur van pulpboeken, aanvaardt in Teheran, een zwanezang het verzoek de biografie te schrijven van Reza Sjah de Grote en de door hem gegrondveste dynastie, maar bevindt zich in Teheran binnen de kortste keren in de verwarrende en voor velen levensgevaarlijke islamitische revolutie.

Boeken van verbeelding is een bundeling van deze drie romans. Tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen vertelt Springer met milde ironie en op relativerende toon zijn tijdloze verhalen over vriendschap, verraad, liefde en verloren illusies.


‘Ik zal nooit ophouden iedereen te wijzen op de geweldige novellen van F. Springer.’ PIETER STEINZ


F. Springer

F. Springer (pseudoniem van Carel Jan Schneider,1932-2011) was als diplomaat werkzaam in onder andere New York, Dacca, Teheran en Luanda. De roman Bougainville werd in 1982 bekroond met de F. Bordewijkprijs. In 1995 ontving hij de Constantijn Huygensprijs voor zijn gehele oeuvre.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: