BOEKEN


Bericht uit Berlijn

Otto de Kat

ISBN: 9789041712899
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Van Oorschot, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1273
Prijs: € 8,00
Verschenen: mei 2018

Voorjaar 1941. Oscar Verschuur is diplomaat in Bern, zijn vrouw Kate werkt in een ziekenhuis in Londen en hun dochter Emma leeft in Berlijn, getrouwd met een Duitser. Alle drie moeten ze hun leven en liefde bevechten op een wereld die in een meedogenloze oorlog verwikkeld is geraakt. Alles komt op scherp te staan. Het explosieve geheim dat Oscar van zijn dochter te horen krijgt, drijft de drie hoofdpersonen tot het uiterste.


‘De Kat weet de lezer vol in het hart te raken.’ VRIJ NEDERLAND

 

‘Een liefdesverhaal waar je niet meer uit weg wil.’ HUMO

 

‘Beheerst en gloedvol.’ DE MORGEN

 

‘Hij is als weinig anderen in staat een voorbije wereld op te roepen.’ TROUW

 

‘Een pageturner.’ VPRO-GIDS

 

‘Ontroerend… gaat door merg en been.’ HP/DE TIJD

 

‘Zowel ingetogen als monumentaal.’ THE GUARDIAN

 

‘Zal vele bestsellers overleven. Lees!’ NRC HANDELSBLAD

 

‘Een ingrijpend epos, ook al is het maar 200 pagina’s lang… Genoeg materiaal voor een twaalfdelige TV-miniserie… De Kat kan je hart al in 200 woorden breken, laat staan in 200 pagina’s.’ SCOTLAND ON SUNDAY

 

‘Een masterclass in hoe je van minder meer kunt maken, vol sfeer, emotie en filosofisch debat.’ DAILY MAIL

 

‘Een meeslepend portret van liefde, verlies en spijt.’ INDEPENDENT ON SUNDAY

 

Door Times Literary Supplement uitgekozen als een van de beste boeken van het jaar.


Otto de Kat

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Hij studeerde theologie, met bijvak Nederlands, aan de universiteit van Leiden. Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland. Eind 1977 werd hij uitgever van Uitgeverij De Haan en in 1986 richtte hij Uitgeverij Balans op, die hij eind 2002 verkocht aan WPG Uitgevers. In 1998 publiceerde De Kat zijn eerste roman, getiteld Man in de verte, gevolgd door De inscheper (2004), Julia (2008) en Bericht uit Berlijn (2012). Man in de verte stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 1999, De inscheper op de longlist van De Gouden Uil 2005 en Julia op de longlist van de Gouden Uil 2009. Met De inscheper won Otto de Kat de Halewijn Literatuurprijs 2005. Zijn romans zijn vertaald in het Duits, Frans, Engels en Italiaans en internationaal bejubeld.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: