BOEKEN


Bambi, een leven in het bos

Felix Salten

ISBN: 9789041712486
Bindwijze: hardcover
Rainbow nr: 1237
Prijs: € 12,50
Verschenen: mei 2017

In het beschermende struikgewas van het bos wordt het reekalfje Bambi geboren en door zijn moeder ingewijd in de geheimen en gevaren van het leven.

Met zijn vriendjes beleeft hij vele avonturen en moet daarbij goed opletten voor Hem, de mens. Wanneer Bambi zijn moeder verliest tijdens een drijfjacht begint zijn weg naar volwassenheid en ontdekt hij verliefdheid, bedrog en andere levenslessen.

Bambi, in prachtig Nederlands vertaald door Jet Quadekker, is een mooi en rijk verhaal over kwetsbaarheid, eenzaamheid, wreedheid, volwassen worden en sterven. Het werd vooral bekend door de film die Walt Disney in 1942 uitbracht, een film waarin belangrijke elementen uit het boek ontbreken.


‘De dieren kunnen u hier niet voor bedanken, dus moeten de mensen het doen.’ Stefan Zweig aan Felix Salten


Felix Salten

Felix Salten (pseudoniem van Siegmund Salzmann, 1869 - 1945) werd geboren in Hongarije en groeide op in Oostenrijk. Hij ontwikkelde zich tot een veelzijdig journalist en schrijver van korte verhalen, romans, toneelstukken, operettelibretto’s en reisverhalen. Bambi, zijn bekendste werk, schreef hij in 1923. In 1935 werden Saltens boeken in Duitsland verboden. Salten en zijn vrouw emigreerden vervolgens naar Zwitserland, waar hij kort na de Tweede Wereldoorlog overleed.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: