Zoeken
Rainbow bestaat 40 jaar!
Dit najaar viert Rainbow feest, want we bestaan 40 jaar! Om dat te vieren brengen we 6 speciale edities uit van boeken die in geen enkele boekenkast mogen ontbreken.

Rainbow bestaat 40 jaar!

Gepubliceerd op 9 oktober, 2023 om 09:22, aangepast op 12 oktober, 2023 om 11:22

Het begon allemaal begin jaren tachtig van de vorige eeuw, toen de oprichter van onze uitgeverij, Maarten Muntinga, een zeiltocht rond de wereld maakte. Al weken speelde hij met de gedachte om bekende, reeds verschenen boeken in een goedkoop jasje uit te gaan geven. Maar een naam verzinnen was zo eenvoudig nog niet. Tot er opeens aan de horizon een grote felle regenboog verscheen, en je raadt het al: Rainbow, dát werd de naam.

In het najaar van 1983 was het zover: de eerste vier Rainbow pockets verschenen. Al snel waren de pockets in alle boekhandels en kiosken te vinden, herkenbaar aan de gele rug en de opvallende regenboog als logo. Rainbow werd daarmee een van de eerste merken in het Nederlandse boekenlandschap. Er zijn inmiddels miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan en van vele beroemde auteurs verscheen er de afgelopen veertig jaar een pocket.

Tijden veranderen en Rainbow is gemoderniseerd, de gele rug is wit geworden. Maar het vertrouwde regenbooglogo bleef, zodat de herkenbaarheid nog steeds groot is. Klassiekers, young adult, fictie, non-fictie, thrillers en poëzie, bij Rainbow maken we boeken die in geen enkele boekenkast mogen ontbreken.

Benieuwd naar meer geschiedenis van Uitgeverij Rainbow? Bekijk onze speciale folder hieronder:

Download: Brochure 40 jaar Rainbow
Boeken
Markus Zusak - De boekendief
Markus Zusak

Nazi-Duitsland, 1939. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi's. Maar dit zijn gevaarlijke tijden...

Charles C. Mann - 1493
Charles C. Mann

Lee Child - Voltreffer
Lee Child

Antoine Saint-Exupéry - De kleine prins
Antoine Saint-Exupéry

Jean Shinoda Bolen - Godinnen in elke vrouw
Jean Shinoda Bolen

Judith Herzberg - Doen en laten
Judith Herzberg

Meer actueel
6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Het nieuwe jaar geeft altijd frisse moed om gezonder te leven, maar de juiste keuzes maken en die ook volhouden is knap lastig.

Lees meer »

Back to school: 8x lezen voor je lijst

Back to school: 8x lezen voor je lijst

De zomervakantie is weer voorbij en het is tijd om terug naar school te gaan. Dit zijn de leukste boeken om te lezen voor je lijst!

Lees meer »

Mijn zusje is een seriemoordenaar

Mijn zusje is een seriemoordenaar

Wat zou jij doen als je erachter kwam dat je zusje een seriemoordenaar is?

Lees meer »

6x spannende boeken je in een ruk uitleest

6x spannende boeken je in een ruk uitleest

Deze boeken houden je gegarandeerd wakker

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws