BOEKEN


Runningtherapie

Bram Bakker en Simon van Woerkom

ISBN: 978904171
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1230
Prijs: € 8,00
Verschenen: april 2017

Steeds meer mensen ontdekken hoe prettig het is om regelmatig hard te lopen. Het biedt compensatie voor het werk dat ze de hele dag met hun hoofd doen, en het is een doeltreffende manier om spanningen kwijt te raken. Hardlopen kan ook effectief gebruikt worden om psychische klachten als depressie en burn-out te behandelen.

Wat runningtherapie precies inhoudt wordt in dit boek uitgelegd, net als de werkingsmechanismen ervan. Daarbij komen zowel de puur fysieke aspecten aan de orde als de psychologische betekenis die regelmatig bewegen heeft.


‘Met Runningtherapie tonen de auteurs aan, dat hardlopen een uitstekend geneesmiddel kan zijn om je in deze maatschappij staande te houden.’ HET PAROOL


Bram Bakker

Bram Bakker (Zwolle, 1963) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Zijn artsexamen behaalde hij in 1991. Vervolgens specialiseerde hij zich tot psychiater en deed hij promotieonderzoek naar de behandeling van paniekstoornis met pillen of praten. Hij promoveerde in 2000 aan de Vrije Universiteit. Als psychiater was hij werkzaam op zeer diverse plekken, bijvoorbeeld op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Amsterdam en op diverse plekken in de GGZ, variërend van polikliniek tot gesloten opnameafdeling. Naast psychiater is Bram Bakker ook schrijver. Hij heeft een tiental boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen: van verslaving en zelfmoord tot ademhaling en hardlopen. Als columnist schreef Bakker voor onder andere Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Viva, de Volkskrant. En Algemeen Dagblad. Bram Bakker woont samen en heeft twee zoons en een dochter.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: