BOEKEN


Moeders Zondag

Graham Swift

ISBN: 9789041713544
Vertaald door Irving Pardoen
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Hollands Diep, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1344
Prijs: € 8,00
160 pagina’s
Verschenen december 2019

Geluk, hartstocht en een afschuwelijk verlies zijn met elkaar verweven in het tijdsbestek van een eerste, idyllische lentedag. Hoe zal de rest van het leven van Jane Fairchild zich ontvouwen, na de gebeurtenissen van deze dag – een dag om nooit te vergeten?

Met Moeders zondag bewijst Swift zijn superieure schrijverschap, misschien is dit wel het mooiste verhaal dat hij ooit heeft geschreven.


‘Wondermooi, in een taal die golft, muziek maakt, meedeint met zijn hoofdpersoon, op het ritme van die lome zomerdag. Wat een volmaakte vertelling.’ TROUW

‘Knappe, verstilde en intieme roman over de laatste dag van een verhouding tussen een dienstmeisje en haar upper class buurjongen, in het Engeland van na de Eerste Wereldoorlog.’ NRC HANDELSBLAD


Graham Swift

Graham Swift (1949) is de auteur van negen romans, een verhalenbundel en een boek met essays, portretten en bespiegelingen over het schrijven. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen. Tot de vele literaire prijzen die hij ontving, behoren de Guardian Fiction Prize, de Prix du Meilleur Livre étranger en de Man Booker Prize.