BOEKEN


Het grote poezenboek

Annie M.G. Schmidt

ISBN: 9789041711632
Bindwijze: hardcover
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Querido, Amsterdam
Rainbow nr: 1165
Prijs: € 12,50
Verschenen: september 2015

Annie M.G. Schmidt en katten: het is een gouden combinatie. Want niet alleen in haar kinderboeken en liedjes vereeuwigde ze haar lievelingsdier, ook in talloze columns, brieven en herinneringen.

In Het grote poezenboek zijn haar mooiste teksten over poezen verzameld. Een prachtboek voor alle liefhebbers van haar werk én van het dier dat zij zelf soms wel had willen zijn.


‘Er is waarschijnlijk geen Nederlandse tekstschrijver uit de vorige eeuw te noemen van wie het werk zo algemeen bekend is.’ TROUW

‘Haar baldadige humor, haar onnavolgbare verteltalent en haar vrolijke subversieve kijk op de wereld blijven nog steeds overeind.’ DE MORGEN


Annie M.G. Schmidt

Annie M.G. Schmidt (1911-1995) schreef kinderboeken, gedichten, liedjes, teksten voor musicals, radio- en televisieseries en columns. In 1965 ontving zij als eerste de Staatsprijs voor kinder- en jeugdliteratuur (nu Theo Thijssenprijs), in 1987 de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre en in 1988 de Hans Christian Andersenprijs, de hoogste internationale bekroning voor kinderboeken.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: