BOEKEN


Het duivelspact

Sebastian Haffner

ISBN: 9789041711393
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1183
Prijs: €8,00
Verschenen:  februari 2016

Het verhaal van de Duits-Russische betrekkingen tussen de twee wereldoorlogen is opwindender dan welke roman ook. Het betreft immers een dodelijke verstrengeling en verstrikking van twee volken.

De relatie tussen het Duitse rijk en de nog jonge Sovjet- Unie was volstrekt tegennatuurlijk, eigenlijk van meet af aan bedoeld om elkaar te bedriegen en naar het leven te staan. Voor beide partijen was het bijna letterlijk een verbond met de duivel. In trefzeker en beeldrijk proza typeert historicus en journalist Sebastian Haffner personen en situaties. Bovendien is hij goed in staat om bestaande beelden door het onthullen van weinig-bekende feiten omver te halen.


‘Sebastian Haffner toont zich een meesterlijk geschiedenisverteller.’ DE STANDAARD


Sebastian Haffner

Sebastian Haffner (1907-1999) werd geboren in Berlijn en opgeleid als jurist. Hij emigreerde in 1938 naar Engeland, waar hij onder meer werkte als journalist voor The Observer. In 1954 keerde hij terug naar Duitsland, waar hij voor Die Welt en Stern schreef. Haffner schreef bestsellers als Het verhaal van een Duitser en Kanttekeningen bij Hitler.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: