BOEKEN


De wereld vergeten

María Dueñas

ISBN: 9789041712578
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij De Wereldbibliotheek, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1243
Prijs: € 8,00
Verschenen: september 2017

Wanneer de man van Blanca Perea, docent taalkunde aan een universiteit, haar verlaat voor een jongere vrouw, verliest ze alle grond onder de voeten. Om tot zichzelf te komen vertrekt ze naar Californië om mee te werken aan een project: het ordenen van de nalatenschap van professor Andrés Fontana.

Deze man heeft een groot deel van zijn leven onderzoek verricht naar het bestaan van een vergeten missiepost langs de Camino Real. Maar een rustig project is het zeker niet; de strijd van wijlen professor Fontana in het bewijzen van zijn gelijk wordt steeds meer een spiegel voor de strijd die Blanca zelf moet leveren om met haar verleden in het reine te komen.


‘In De wereld vergeten weet María Dueñas de hele 20ste-eeuwse geschiedenis van Spanje te vangen. Een vernuftig gestructureerd bouwwerk van intrigerende levensverhalen.’ DE VOLKSKRANT

‘De wereld vergeten lezen is een intense ervaring.’ EL PAÍS


María Dueñas

María Dueñas (1964) bereikte met haar romandebuut Het geluid van de nacht wereldwijd een miljoenenpubliek. De wereld vergeten werd in Spanje bekroond met de Qué leer-prijs voor de beste roman van 2012.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: