BOEKEN


De Notenkraker

E.T.A. Hoffmann

ISBN: 9789041713018
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1294
Prijs: € 14,95
Verschenen: november 2018

Het verhaal van De Notenkraker is onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Niet alleen begint het verhaal op vierentwintig december; het sprookje was ook inspiratie voor Tsjaikovski’s wereldberoemde ballet dat jaarlijks rond Kerstmis overal te zien is.

De kinderen uit het gezin Stahlbaum krijgen dit jaar weer de prachtigste cadeautjes, maar de kleine Marie is misschien wel het allergelukkigst met de nieuwe notenkraker. Wanneer deze ’s nachts samen met het andere speelgoed tot leven blijkt te komen en ze terechtkomt in een poppenwereld vol muizenintriges, speelgoedsoldaten en suikergoed, beleeft ze de meest fantastische avonturen.


E.T.A. Hoffmann

E.T.A. Hoffmann (1776-1822) studeerde rechten en begon na zijn dertigste met schrijven. Hij groeide uit tot een van de bekendste en meest invloedrijke auteurs van zijn tijd en onderscheidde zich onder andere door het gebruik van groteske, bovennatuurlijke en humoristische elementen in zijn werk. De Notenkraker is slechts een van de vele prachtige verhalen die hij schreef.


LIEFHEBBERS VAN DIT BOEK LAZEN OOK: