BOEKEN


De keukenjongen

Robert Alexander

ISBN: 9789041712370
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1226
Prijs: € 9,00
Verschenen: februari 2017

Wat is er precies gebeurd in de nacht van de executie van de laatste tsaar van Rusland, zijn vrouw en vijf kinderen? Hoe kan het dat de lichaampjes van twee kinderen nooit zijn gevonden? En wat is er gebeurd met de juwelen van de Romanovs? Het mysterie rond de tsarenfamilie is nog altijd niet opgelost.

Er is echter een getuige: Leonka, de keukenjongen van de Romanovs, die in de nacht van de executie door de communisten werd weggestuurd, heeft alles gezien. En nu, meer dan tachtig jaar later en inmiddels genaturaliseerd Amerikaan, doet hij zijn verhaal. Het verhaal van de laatste dagen van de Romanovs, hun executie en de vermiste lichamen; zo zou het gebeurd kúnnen zijn.


‘Een geweldige prestatie. We zien niet alleen het drama van de tsaar, maar ook dat van een mens, echtgenoot en vader.’ Romanov Family Association

‘Alexander vervolmaakt de plot op prachtige wijze met een laatste, totaal onverwachte en zeer verrassende wending aan het verhaal.’ Booklist


Robert Alexander

Robert Alexander (pseudoniem van R.D. Zimmerman, 1952) is geboren en getogen in Chicago en woonde lange tijd in Rusland. Tijdens zijn onderzoek voor De keukenjongen verkreeg hij toegang tot Russische archieven en paleizen die voor het grote publiek gesloten zijn.