BOEKEN


De familie Mann

Tilmann Lahme

ISBN: 9789041714220
Vertaald door Ria van Hengel
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij De Arbeiderspers, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1413
Prijs: € 12,00
480 pagina’s
Verschenen september 2021

Een prachtig verteld, tragisch verhaal van een gezin dat wordt beheerst door de literaire roem van de vader, Thomas Mann. Zijn vrouw Katia zorgt dat hij ongestoord kan werken. De mooie zoon Klaus wil als schrijver zo beroemd zijn als zijn vader. Erika, de oudste dochter, bemint net zo hartstochtelijk als ze haat. De schuwe Golo zoekt zijn geluk ver van het gezin. Michael wil een groot musicus worden. Vaders lieveling, Elisabeth, praat met dieren en wil de wereld redden. En allemaal roddelen ze over Monika. De broers en zussen experimenteren in de liefde en met drugs, verkwisten het geld van hun ouders – en worden serieuze tegenstanders van Hitler.


‘Je hoeft geen letter van vader Thomas te hebben gelezen om in de ban te raken van dit gezin.’ vpro boeken

‘Ineens zijn de Manns een gewone, gecompliceerde, familie, waarin velen zich zullen herkennen. Ontroerend.’ nrc handelsblad


Tilmann Lahme

Tilmann Lahme studeerde Germanistiek, geschiedenis en filosofie in Kiel en Bern. Hij werkte als redacteur voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en doceert Cultuurwetenschappen aan de universiteit van Lüneburg. Voor De familie Mann doorzocht hij de volledige, grotendeels nog onbekende familiecorrespondentie.