BOEKEN


Darwin. De biografie

Adrian Desmond en James Moore

ISBN: 9789041712615
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Nieuw Amsterdam, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1293
Prijs: € 15,00
Verschenen: november 2018

Meer dan enig ander denker uit de moderne tijd, meer nog dan Freud of Marx, heeft Charles Darwin verandering gebracht in de manier waarop wij naar onszelf kijken. In meeslepend proza geven de auteurs inzicht in zijn karakter, het huiselijk leven en zijn wetenschapsbeoefening. Beschreven wordt hoe hij vriendschappen sloot en verbrak, mensen inpalmde en aan het lijntje hield, en wetenschappelijke nieuwtjes lospeuterde. Ze maken uiteraard ook duidelijk hoe Darwin heeft moeten vechten om zijn ideeën over evolutie en natuurlijke selectie geaccepteerd te krijgen.


‘Onbetwistbaar de fraaiste biografie die ooit over Darwin geschreven is.’ Stephen Jay Gould

‘Pak dit boek op en je staat versteld.’ THE NEW SCIENTIST

‘Zelden is het nauwe verband tussen het leven van een wetenschapper en zijn theorieën zo volledig en krachtig beschreven.’ THE SUNDAY TIMES

‘Een boek dat zo’n verbazingwekkende fysieke en mentale indruk maakt, is een zeldzaam gegeven.’  THE OBSERVER


Adrian Desmond en James Moore

Adrian Desmond is gespecialiseerd in de paleontologie van gewervelde dieren en de evolutie. Desmond heeft vele boeken op zijn naam staan en zijn werk is regelmatig bekroond. Samen met James Moore schreef hij Darwins nobele streven. James Moore studeerde onder meer theologie en geschiedenis. Al dertig jaar bestudeert hij het leven en werk van Darwin, en heeft daar al veel over gepubliceerd. Hij doceert aan de Open University en de University of Cambridge.