BOEKEN


Anna Boom

Judith Koelemeijer

ISBN: 9789041713674
Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam
Bindwijze: paperback
Rainbow nr: 1371
Prijs: € 9,00
240 pagina’s
Verschenen september 2020

In de zomer van 1942 stapt de tweeëntwintigjarige Anna Boom op de trein naar Boedapest. Ze wil weg, naar Géza, de veel oudere Hongaarse man op wie ze verliefd is, ook al is het oorlog en is haar Hongaar al jaren getrouwd. De reis markeert het begin van een uitzonderlijk leven. Dan begint het Russische beleg van Boedapest en wordt ze meegezogen in de maalstroom van de geschiedenis. Na de oorlog besluit Anna alles te vergeten en reist over de wereld. Nooit spreekt ze een woord over haar verleden in Boedapest. Totdat op een nacht de stilte onverwacht wordt verbroken. Een ware geschiedenis die leest als een roman.


‘In soepel geschreven zinnen tekent Koelemeijer Anna’s levensverhaal op.’ Vrij Nederland

‘Een heel mooi en verrassend boek, omdat je door middel van één mensenleven een belangrijke geschiedenis van de 20ste eeuw aan je ziet ontrollen. Een aanrader.’ OVT


Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea. Ze vestigde hiermee haar naam als schrijver van literaire non-fictie en won diverse prijzen, waaronder de NS publieksprijs. Op dit moment werkt ze aan de biografie van Etty Hillesum.