Zoeken
Nieuw in Rainbow: februari
Vers van de pers! Er zijn weer vier heerlijke nieuwe boeken verschenen deze maand.

Nieuw in Rainbow: februari

Gepubliceerd op 6 februari, 2024 om 13:48, aangepast op 6 februari, 2024 om 13:51

In Frida's pijn dringt Slavenka Drakulic diep door in de wereld van Frida Kahlo. De Mexicaanse schilderes die 32 operaties onderging - in haar jeugd doorboorde een stalen stang haar buik, werd haar been verbrijzeld en haar wervelkolom op diverse plekken gebroken - leidde ondanks de voortdurende en ondraaglijke pijn een intens en rijk leven.

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween is een ontroerende roman over een man die, na alles te hebben verloren, zichzelf in de natuur hervindt. Shizo is uitverkoren om mee te doen aan de Olympische Spelen van 1912, maar tijdens die wedstrijd bezwijkt hij en hij kan de marathon niet uitlopen. Shizo durft na deze schande niet terug naar huis en trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. 

In Ademloos staat Claude op het punt om met haar beste vriendin op roadtrip te gaan als haar vader iets aankondigt dat de vloer onder haar voeten wegslaat. Claude en haar moeder reizen halsoverkop af naar een klein, afgelegen eiland voor de kust van Georgia, waar ze de mysterieuze en knappe Jeremiah Crew ontmoet. Ze hebben een onmiskenbare aantrekkingskracht. Beiden weten dat wat ze hebben niet langer zal duren dan deze zomer. Maar soms is één zomer genoeg.

Je kunt China niet begrijpen zonder De laatste prinses te lezen. Barbara Demick reconstrueert de ongelofelijke levensverhalen van de inwoners van Ngawa, dat als de eerste stad waar de Chinezen hun invloed willen doen gelden, haard wordt van verzet tegen China. Alle bewoners staan voor hetzelfde dilemma: verzetten ze zich tegen de Chinezen of kiezen ze voor samenwerking?

 

 

Boeken
Slavenka Drakulic - Frida's pijn
Slavenka Drakulic

Liefde en pijn zijn de obsessief terugkerende thema's in het werk van Slavenka Drakulic, en in Frida Kahlo heeft ze een heldin gevonden die het haar mogelijk maakt de diepste registers van deze fundamenteel menselijke gevoelens te onderzoeken.

Jennifer Niven - Ademloos
Jennifer Niven

Een pageturner over een eerste liefde, een eerste keer en een eerste gebroken hart.

Franco Faggiani - Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween
Franco Faggiani

Ontroerende roman over een man die, na alles te hebben verloren, zichzelf in de natuur hervindt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Barbara Demick - De laatste prinses
Barbara Demick

Je kunt China niet begrijpen zonder dit boek over Tibet te lezen

Meer actueel
Zo geef je zin aan je leven in een wereld die geobsedeerd is door geluk

Zo geef je zin aan je leven in een wereld die geobsedeerd is door geluk

In De kracht van betekenis stelt Emily Esfahani Smith dat we het verkeerde doel hebben nagejaagd. Niet geluk, maar betekenis maakt het leven de moeite waard. 

Lees meer »

De klassieker van Oscar Wilde die iedereen gelezen moet hebben

De klassieker van Oscar Wilde die iedereen gelezen moet hebben

De enige roman van Oscar Wilde, over het verlangen naar de eeuwige jeugd, is een klassieker van formaat.

Lees meer »

Lees het boek en kijk de film

Lees het boek en kijk de film

Wist jij dat heel veel van onze boeken zijn verfilmd?

Lees meer »

6x de mooiste boeken over Rusland

6x de mooiste boeken over Rusland

Deze boeken nemen je mee in de geschiedenis van Rusland

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws