Zoeken
Paulo Coelho over het vinden van geluk
Voor Strijders van het licht verzamelde Paulo Coelho honderddrieëndertig levenswijsheden over de lichtstrijder en hij bundelde ze in dit boek. 

Paulo Coelho over het vinden van geluk

Gepubliceerd op 1 november, 2021 om 16:54, aangepast op 1 juni, 2023 om 16:10

Een strijder van het licht is iemand die in staat is om het wonder van het leven te begrijpen, om tot het einde te strijden voor iets waarin hij gelooft. Coelho leert ons dat zelfonderzoek een sleutel tot het vinden van geluk is. In ieder van ons verschuilt zich een strijder van het licht, die weet dat hij kan vechten voor zijn dromen. Benieuwd? We lichten alvast een paar van de mooiste wijsheden voor je uit.

De strijder van het licht weet dat er niemand is die dwaas is, en dat het leven ons allemaal het nodige leert – ook al kost dit tijd.
Hij geeft altijd het beste van zichzelf en hij verwacht van anderen hetzelfde. Bovendien probeert hij, heel genereus, hun te laten zien tot welke grootse dingen een mens in staat is.
Sommige kameraden merken op: ‘Er zijn mensen die geen dankbaarheid kennen.’
De strijder laat zich hierdoor niet van zijn stuk brengen. Hij gaat door zijn naaste te stimuleren, omdat het een manier is om zichzelf te stimuleren.

Een strijder van het licht heeft liefde nodig.
De behoefte aan genegenheid en tederheid maakt deel uit van zijn natuur – evenzeer als de behoefte aan eten, drinken en aan een Goed Gevecht.Wanneer hij zich niet gelukkig voelt bij het zien van de zonsondergang, is er iets mis.
En hij onderbreekt het gevecht en gaat op zoek naar gezelschap, om het samen avond te zien worden.
Als hij moeite heeft om iemand te vinden, vraagt hij zichzelf af: ben ik misschien bang geweest om iemand te benaderen? Heb ik soms genegenheid ontvangen en het niet opgemerkt?
Een strijder van het licht benut de eenzaamheid maar wil er niet onder lijden.

In een toestand van volledige ontspanning leven, is niet mogelijk, weet de strijder van het licht.
Van de boogschutter heeft hij geleerd dat hij, om de pijl ver weg te kunnen schieten, de boog goed gespannen moet houden.Van de sterren heeft hij geleerd dat hun schitter slechts mogelijk wordt gemaakt door een voortdurend exploderen. De strijder merkt op dat het paard voor het een hindernis neemt, al zijn spieren spant.
Maar nooit verwart hij spanning met nervositeit.

Een strijder van het licht die te zeer op zijn intelligentie vertrouwt, kan weleens de kracht van zijn tegenstander onderschatten.
Men mag niet vergeten dat kracht soms effectiever is dan strategie.
Een stierengevecht duurt vijftien minuten. Een stier heeft snel in de gaten dat hij wordt beetgenomen – en reageert door zich boven op de torero te storten.Wanneer zoiets gebeurt, kan genialiteit
noch argumentatie, intelligentie noch charme een tragedie verhinderen.
Daarom waakt de strijder ervoor brute kracht te onderschatten.Wanneer het te gewelddadig wordt, trekt hij zich van het slagveld terug en laat de vijand uitrazen.

De strijder van het licht let op kleine dingen, omdat ze groot onheil kunnen aanrichten.
Een doorn, hoe klein ook, dwingt een wandelaar zijn tocht te onderbreken. Een kleine, onzichtbare cel kan een gezond organisme verwoesten. De herinnering aan een angstig ogenblik in een ver verleden kan ervoor zorgen dat iemand iedere ochtend opnieuw de moed in de schoenen zakt. Een fractie van een seconde concentratieverlies en de stoot van een tegenstander is fataal.
De strijder heeft oog voor detail. En hij kan soms maar beter hard zijn voor zichzelf, vindt hij.
‘Een ongeluk schuilt in een klein hoekje,’ luidt een oud gezegde.

Boeken
Paulo Coelho - De strijders van het licht
Paulo Coelho

Paulo Coelho verzamelde honderddriëndertig levenswijsheden over de lichtstrijder en bundelde ze in dit boek. Coelho leert ons dat zelfonderzoek een sleutel tot het vinden van geluk is.

Meer actueel
De mooiste omslagen in Rainbow: fictie editie

De mooiste omslagen in Rainbow: fictie editie

Het oog wil ook wat: dit zijn wat ons betreft de mooiste boekomslagen!

Lees meer »

De leukste boeken voor in je koffer

De leukste boeken voor in je koffer

Ga niet op vakantie zonder fijn leesvoer!

Lees meer »

Rainbow zomeractie: 16 titels nu maar €6,95!

Rainbow zomeractie: 16 titels nu maar €6,95!

Elke zomer heeft een verhaal! Haal de leukste Rainbows nu voor een prikje in huis.

Lees meer »

Mijn zusje is een seriemoordenaar

Mijn zusje is een seriemoordenaar

Wat zou jij doen als je erachter kwam dat je zusje een seriemoordenaar is?

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws