Zoeken
Piranesi Reading Guide
Onlangs verscheen Piranesi van Susanna Clarke in Rainbow. Een bijzonder en intrigerend boek, dat best uitdagend kan zijn om te lezen. We helpen je een stukje op weg met een reading guide!

Piranesi Reading Guide

Gepubliceerd op 24 november, 2022 om 16:32, aangepast op 30 mei, 2023 om 12:56

 

Bio auteur

Susanna Clarke (1959) is de auteur van de roman Jonathan Strange & Mr. Norrell, die werd genomineerd voor de Man Booker Prize, in 34 landen in vertaling verscheen, werd verfilmd en waarvan wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren werden verkocht. Piranesi werd bekroond met de Women’s Prize for Fiction in 2021.

Plot

Het Huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen begrenzingen, de gangenstelsels zijn oneindig, langs de muren staan duizenden en duizenden standbeelden, elk verschillend van de ander. Binnen het labyrint van zalen wordt een oceaan gevangengehouden; golven beuken op de trappen, kamers overstromen binnen enkele ogenblikken. Maar Piranesi is niet bang; hij kent de getijden zoals hij het het patroon van het labyrint zelf kent. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van het Huis. Af en toe ziet hij zijn vriend, de Ander, die hij helpt bij zijn onderzoek naar Grote en Geheime Kennis. Dan beginnen er boodschappen te verschijnen; alles is niet wat het lijkt. Een vreselijke waarheid komt aan het licht als de bewijzen zich opstapelen dat er nog iemand anders bestaat, en wellicht een andere wereld.

Carceri Series, Plate XIV - Giovanni Battista Piranesi Als reproductie kunstdruk of als handgeschilderd olieverfschilderij

Waar moet je op letten?

Discussievragen

Boeken
Susanne Clarke - Piranesi
Susanne Clarke

Winnaar van The Women's Prize 2021

Meer actueel
Zo leer je jezelf nu écht goede gewoontes aan

Zo leer je jezelf nu écht goede gewoontes aan

In Dingen anders doen vertelt en onderzoekt Lianne hoe makkelijk of moeilijk het is om te stoppen met het scrollen langs social media of chocola inhaleren, om meer te sporten, geconcentreerder te werken en een opgeruimder huis te hebben.

Lees meer »

Leesfragment: 'Wild' van Cheryl Strayed

Leesfragment: 'Wild' van Cheryl Strayed

Wild is het verhaal van een jonge vrouw die na het verlies van haar moeder en een scheiding besluit een 1700 kilometer lange solo-hike te maken.

Lees meer »

6 tips om je goede voornemens vol te houden

6 tips om je goede voornemens vol te houden

Het nieuwe jaar geeft altijd frisse moed om gezonder te leven, maar de juiste keuzes maken en die ook volhouden is knap lastig.

Lees meer »

Coming soon: deze boeken verschijnen dit najaar in Rainbow

Coming soon: deze boeken verschijnen dit najaar in Rainbow

Tijd voor een vooruitblik! Dit najaar staan er weer een heleboel leuke titels op de planning, dus zet ze nu vast op je leeslijst. 

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws