Zoeken
Piranesi Reading Guide
Onlangs verscheen Piranesi van Susanna Clarke in Rainbow. Een bijzonder en intrigerend boek, dat best uitdagend kan zijn om te lezen. We helpen je een stukje op weg met een reading guide!

Piranesi Reading Guide

Gepubliceerd op 24 november, 2022 om 16:32, aangepast op 30 mei, 2023 om 12:56

 

Bio auteur

Susanna Clarke (1959) is de auteur van de roman Jonathan Strange & Mr. Norrell, die werd genomineerd voor de Man Booker Prize, in 34 landen in vertaling verscheen, werd verfilmd en waarvan wereldwijd meer dan vier miljoen exemplaren werden verkocht. Piranesi werd bekroond met de Women’s Prize for Fiction in 2021.

Plot

Het Huis waarin Piranesi woont is geen gewoon gebouw: de kamers hebben geen begrenzingen, de gangenstelsels zijn oneindig, langs de muren staan duizenden en duizenden standbeelden, elk verschillend van de ander. Binnen het labyrint van zalen wordt een oceaan gevangengehouden; golven beuken op de trappen, kamers overstromen binnen enkele ogenblikken. Maar Piranesi is niet bang; hij kent de getijden zoals hij het het patroon van het labyrint zelf kent. Zijn leven is gewijd aan het verkennen van het Huis. Af en toe ziet hij zijn vriend, de Ander, die hij helpt bij zijn onderzoek naar Grote en Geheime Kennis. Dan beginnen er boodschappen te verschijnen; alles is niet wat het lijkt. Een vreselijke waarheid komt aan het licht als de bewijzen zich opstapelen dat er nog iemand anders bestaat, en wellicht een andere wereld.

Carceri Series, Plate XIV - Giovanni Battista Piranesi Als reproductie kunstdruk of als handgeschilderd olieverfschilderij

Waar moet je op letten?

Discussievragen

Boeken
Susanne Clarke - Piranesi
Susanne Clarke

Winnaar van The Women's Prize 2021

Meer actueel
Verhalen om te ontspannen

Verhalen om te ontspannen

Kathryn Nicolai schreef verhalen die inzoomen op momenten van klein geluk. Een winterwandeling door pas gevallen sneeuw, een toevallige ontmoeting met een oude vriend of een boek lezen bij de open haard met de poes op je schoot. Slaap lekker.

Lees meer »

10x het perfecte moederdagcadeau

10x het perfecte moederdagcadeau

De mooiste boeken om jouw moeder deze zondag mee te verrassen

Lees meer »

De mooiste omslagen in Rainbow: fictie editie

De mooiste omslagen in Rainbow: fictie editie

Het oog wil ook wat: dit zijn wat ons betreft de mooiste boekomslagen!

Lees meer »

Circe, de mythologische heks

Circe, de mythologische heks

Een prachtige hervertelling van de klassieke mythologie

Lees meer »

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws