Zoeken
Auke Kok - 1988

1988

Auke Kok

Een reconstructie van de Europese Kampioenschappen van 1988. Een portret van de jaren tachtig, van de generatie voetballers die geschiedenis schreven door hun land het voetbalgoud te schenken.
1988

Auke Kok

Een reconstructie van de Europese Kampioenschappen van 1988. Een portret van de jaren tachtig, van de generatie voetballers die geschiedenis schreven door hun land het voetbalgoud te schenken.
Bestel nu
Omschrijving

Auke Kok schreef een uitstekende reconstructie van de Europese Kampioenschappen van 1988. De overwinning op de Duitsers in Hamburg leidde tot het grootste spontane volksfeest sinds 1945: eindelijk het 'trauma' over de verloren finale in 1974 uit de weg geruimd, eindelijk had opoe haar fiets terug. Met Marco van Basten en Ruud Gullit als moderne helden was het heerlijk om een Nederlander te zijn. 'Wij houden van Oranje', zong André Hazes, en zo was het. Kok schildert het portret van de jaren tachtig, van de generatie voetballers die geschiedenis schreven door hun land het voetbalgoud te schenken.

Auke Kok
Auteur

Auke Kok (1956) is historicus, schrijver, journalist en columnist. Hij schreef bestsellers als 1988. Wij hielden van Oranje en Holleeder. De jonge jaren. Voor meerdere boeken ontving hij een prijs of nominatie, zoals voor zijn veelgeprezen De Verrader. Leven en dood van Anton van der Waals. Dat hij maatschappijgeschiedenis studeerde is in al zijn werk - en zeker ook in zijn biografie van Johan Cruijff - merkbaar: de tijdgeest, de samenleving, de sociale achtergronden zijn nooit ver weg. Naar voorbeeld van het 'totaalvoetbal' van de helden van 1974 wordt hij dan ook wel een 'totaalschrijver' genoemd.

Details
Paperback: 1988 - Auke Kok
ISBN: 9789041714114
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 02-06-2021
Prijs: € 9,00
Omvang: 304 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Uitgeverij De Bezige Bij B.V. Rainbownummer: 1401 NUR: 480 - Sport en spel THEMA: Sport: algemeen THEMA: Voetbal
Meer boeken
Auke Kok - 1974
Auke Kok

WK Voetbal 1974. Het Nederlands elftal verbaast vriend en vijand, totdat alles misgaat...In dit klassiek geworden boek ontrafelt Auke Kok de mythe van Oranjes onoverwinnelijkheid en schildert hij de s...

Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws