Zoeken

De ondergrondse spoorweg

Colson Whitehead

Winnaar Pulitzerprijs
De ondergrondse spoorweg

Colson Whitehead

Winnaar Pulitzerprijs
Bestel nu
Omschrijving

Cora is een tot slaaf gemaakte vrouw op een katoenplantage in Georgia. Haar helse leven staat op het punt om nog erger te worden: de wrede eigenaar heeft zijn oog op haar laten vallen. Ze besluit om te vluchten, en met hulp van de Ondergrondse Spoorweg (in Amerika het begrip voor het clandestiene netwerk van antislavernijactivisten) begint ze een lange, huiveringwekkende reis door de zuidelijke staten van Amerika richting het vrije Noorden, met de slavenpatrouille op haar hielen.

Colson Whitehead
Auteur

Colson Whitehead (1969) is een New Yorkse romanschrijver. Hij brak internationaal door met zijn bestseller De ondergrondse spoorweg, die werd bekroond met de National Book Award, de Pulitzerprijs, de Arthur C. Clarke Award en een Carnegie Medal. De jongens van Nickel werd ook een internationale bestseller en won de Pulitzerprijs.

Details
ISBN: 9789041715654
Uitgave: Paperback
Status: Aangekondigd
Datum: 04-06-2024
Prijs: € 11,00
Omvang: 352 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V. NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Vertaalde fictie THEMA: Ca. 1850 tot ca. 1859 THEMA: Georgia BISAC: FICTION / Political BISAC: FICTION / African American / General
Meer boeken
Colson Whitehead - De jongens van Nickel
Colson Whitehead
Emily Henry - Beach read
Emily Henry
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws