Zoeken
Orlando Figes - Europeanen

Europeanen

Orlando Figes

Europeanen

Orlando Figes

Bestel nu
Omschrijving

Rond 1900 werden in heel Europa dezelfde boeken gelezen, dezelfde opera's opgevoerd en dezelfde muziekstukken gespeeld. Hoe heeft die culturele canon zich kunnen vormen? Historicus Orlando Figes laat zien dat belangrijke technologische en economische ontwikkelingen (trein, telegraaf, fotografie, vrije markt) de verborgen krachten achter de vorming van een gedeelde Europese cultuur zijn geweest.

In dit levendig geschreven boek staan drie personen centraal: de grote schrijver Ivan Toergenjev, de gevierde zangeres Pauline Viardot, met wie Toergenjev een intieme relatie had, en Paulines echtgenoot Louis Viardot, een goed ingevoerde kunstcriticus. Zij hadden contact met bijna iedereen in Europa die in cultureel opzicht belangrijk was, zoals Chopin, Delacroix, Dickens, Dostojevski, Flaubert, Wagner en Brahms. De beschrijving van de kosmopolitische levens van de drie hoofdpersonen staat voor het grote verhaal van de ongekende artistieke prestatie aan het begin van de negentiende eeuw, toen de culturele globalisering van Europa een aanvang nam.

Orlando Figes heeft zich gebaseerd op talloze documenten, vele brieven en ander, onbekend archiefmateriaal. De auteur voert de lezer langs concertzalen, theaters, salons en ateliers. Europeanen is een prachtig verhalend boek over cultuur als verbindende kracht tussen naties.

Orlando Figes
Auteur
Details
Paperback: Europeanen - Orlando Figes
ISBN: 9789041714657
Uitgave: Paperback
Status: Beschikbaar
Datum: 07-09-2022
Prijs: € 15,00
Omvang: 624 pagina's

Bestel

Originele Uitgever: Park Uitgevers B.V. Rainbownummer: 1457 Vertaler: Toon Dohmen NUR: 686 - Moderne geschiedenis (1870-heden)
Actueel
Geef een Rainbow cadeau

Geef een Rainbow cadeau

Het is weer die tijd van het jaar: Sinterklaas is in het land, de schoenen worden gezet, en ook kerst staat alweer snel voor de deur. Tijd om op zoek te gaan naar de leukste cadeaus!⁠ Lees meer »

Boeken die je meenemen naar een andere tijd

Boeken die je meenemen naar een andere tijd

Het is weer de Maand van de Geschiedenis! Lees meer »

Meer boeken
Kim Ghattas - Zwarte golf
Kim Ghattas
Helen Rappaport - Midden in de Revolutie
Helen Rappaport
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws