NIEUWS

Summer Reads: de 6 fijnste boeken om te lezen deze zomer

De zon schijnt, de avonden zijn lang en park-en strandtripjes worden gemaakt. Kortom: het is zomer! Eindelijk. Speciaal voor jou maakten wij een top 6 met onze fijnste Summer Reads.

 

Waar is Bernadette? 
Maria Semple 

Internationaal werd de roman Waar is Bernadette? van Maria Semple een mega bestseller. Dit boek is humoristisch, gevat en geeft mooie inzichten over de bijzondere band tussen moeder en dochter. De getalenteerde, getroebleerde en revolutionaire architect Bernadette Fox verdwijnt van de een op de andere dag, niemand weet wat er gebeurd is. Haar vijftienjarige dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden.

Het bitterzoete paradijs 
Iris Hannema 

Globetrotter Iris Hannema reisde jarenlang de wereld rond en beschreef o.a. in dit boek, dat de Nederlandse Eten Bidden Beminnen wordt genoemd, op een heerlijk openhartige manier haar avonturen. Een must-read voor iedere reiziger en eigenlijk gewoon voor iedereen die weleens verlangt naar avontuur en mooie reizen.

Het meten van de wereld 
Daniel Kehlmann

Het meten van de wereld toont een humorvol portret van twee genieën die onafhankelijk van elkaar het absurde plan hebben bedacht de wereld op te meten. Kehlmann beschrijft hun verlangens en zwakheden, hun zoektocht naar balans tussen eenzaamheid en liefde, absurditeit en grootsheid, mislukking en succes. Absolute aanrader om dit boek mee te nemen op vakantie dit jaar!

 

De vijand
Lee Child

Zoals NRC Handelsblad al constateerde: de avonturen van Jack Reacher zijn ernstig verslavend. In De vijand wordt een generaal dood aangetroffen in een bordeel. Jack Reacher, die nergens van opkijkt, krijgt de opdracht ervoor te zorgen dat de situatie voor het leger ‘onder controle’ blijft. Hij komt er al snel achter dat de overledene op weg was naar een zeer geheime bijeenkomst, maar ook dat er op 29 december tientallen ervaren MP’s van hun basis zijn overgeplaatst… Wat wil de legertop geheim houden?


Wild
Cheryl Strayed

Een krachtig memoir dat recht uit het hart komt: het verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit. Wild werd getipt door o.a. Oprah Winfrey en de verfilming met Reese Witherspoon werd genomineerd voor alle grote Amerikaanse filmprijzen.

Winesburg, Ohio
Sherwood Anderson

Winesburg Ohio is een invloedrijke klassieker die topauteurs als Dave Eggers en Jonathan Franzen inspireerde om zelf te schrijven. In deze moderne klassieker volgen we George Willard, verslaggever van de plaatselijke dorpskrant. Zijn jeugdige onbekommerdheid contrasteert sterk met de teleurstellingen en niet ingeloste verwachtingen van sommige van zijn dorpsgenoten die gevangen zitten in een zinloos bestaan. Het thema, de last van de eenzaamheid die op ieders eigen schouders rust, maakt dit een tijdloos boek.