NIEUWS

Rainbows Kerst boekentips deel 3: de beste Non-fictie!

Nu de Kerstdagen naderen en iedereen nog zoekt naar hét perfecte cadeau, geven wij je de fijnste Kerstcadeau boekentips. Vandaag tippen we je 5 van onze beste non-fictietitels. Morgen het laatste deel (Rainbows top fictie): Stay tuned!

 

1491
Charles C. Mann

Dit jaar kwam het vervolg van dit boek, 1493 op nummer drie binnen in de bestsellerlijst, maar wist je dat zijn voorganger minstens zo goed is? 1491 maakt voor eens en voor altijd duidelijk dat de geschiedenis van Amerika niet begint met Columbus, die in 1492 voet aan wal zette. In 1491 woonden er misschien wel meer mensen in Amerika dan in Europa. Grote steden als Tenochtitlán hadden stromend water en bezaten prachtige botanische tuinen. De Inca’s hadden het grootste rijk in de wereld opgebouwd, groter dan de Ming-dynastie of het Ottomaanse Rijk. Voor iedereen die denkt dat precolumbiaans Amerika één grote wildernis was: lees dit boek en wordt verrast.

 

 

 

Stil
Susan Cain 

Deze bestseller gaat over de kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen. Minstens een derde van de mensen die we kennen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren, maar liever niet hun eigen ideeën pitchen. Introverte mensen hebben het moeilijk in een concurrentiemaatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt. Cain laat zien hoe introverten stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai. Een aanrader voor iedereen die zich hierin herkent!

 

 

 

Alle 214 goed
Erik Bindervoet & Robbert-Jan Henkes 

Taalvirtuozen en groot Beatlesfans Erik Bindervoet en Robbert-Jan Henkes staan bekend om hun vertalingen van werk van o.a. Bob Dylan en William Shakespeare. Zij waren de eersten die ook het oeuvre van The Beatles naar zingbaar Nederlands vertaalden. Alle 214 goed bevat niet alleen heel veel achtergrondinformatie over de wereldberoemde band, ook geeft dit boek het meest complete overzicht van Nederlandse Beatles-vertalingen ooit. Een echt collectors item dat niet mag missen in ieders boekenkast.

 

 

 

1493
Charles C. Mann

In de zomer niet toegekomen deze bestseller te lezen? Sla dan nu je slag! Voor geschiedenisfanaten een feestje om te lezen, maar ook voor iedereen die nieuwsgierig is naar de ontwikkeling van de wereld na de ontdekking van Amerika is dit boek een aanrader.  In boekenprogramma Moby Dick werd 1493 door Nobelprijswinnaar Ben Feringa bejubeld. Om met zijn woorden te spreken: ‘Elke middelbare scholier en elke leraar zou dit boek  moeten lezen als verplichte kost, dan begrijp je veel beter hoe de wereld in elkaar steekt.’ Van een volstrekt geïsoleerd werelddeel werd Amerika, na de ontdekking door Columbus, een continent dat in een mum van tijd verbinding had met alle uithoeken van de aarde. De ontdekkingsreizen zorgden voor contacten tussen ecosystemen en samenlevingen die miljoenen jaren van elkaar gescheiden waren geweest. Met 1493, hoe de wereld zich ontwikkelde na de ontdekking van Amerika beschrijft bestsellerauteur Charles Mann de belangrijkste biologische gebeurtenis sinds het uitsterven van de dinosauriërs.

 

Legendarische bijbelverhalen 

Eeuwenlang heeft de Bijbel invloed gehad binnen onze cultuur: op onderwijs, politiek en kunst. De echo’s van de Bijbel hoor je nog dagelijks in ons taalgebruik (‘na ons de zondvloed’, een ‘salomonsoordeel’ of een ‘ongelovige thomas’) en zonder enige kennis van de bijbelverhalen is de klassieke schilderkunst een verzameling mooie maar onbegrijpelijke taferelen. In deze bundeling lees je alle verhalen die je echt moet kennen, zoals het scheppingsverhaal, de ark van Noach, Het laatste avondmaal en nog veel meer. Deze bundeling is eigenlijk een spoedcursus bijbelkennis, opgeschreven in duidelijke, leesbare taal. Tip voor iedereen die de Bijbel altijd al eens wilde lezen!