NIEUWS

Rainbows Kerst boekentips deel 1: Klassiekers

Nu de Kerstdagen naderen en iedereen nog zoekt naar hét perfecte cadeau, geven wij je de fijnste Kerstcadeau boekentips. Vandaag deel 1: Klassiekers. Voor iedereen die graag een goede classic leest, tippen wij hieronder 6 van de beste klassiekers. Later deze week deel 2 (de meest cadeauwaardige boeken): Stay Tuned!

Bambi 
Felix Salten

Iedereen kent natuurlijk de Walt Disney kaskraker waardoor Bambi bekend werd, maar wist je dat hierin belangrijke elementen ontbraken? Voor wie het échte verhaal wil lezen is er dit (oh zo mooi vormgegeven) boekje van Felix Salten, in prachtig Nederlands vertaald door Jet Quadekker. Bambi is een rijk verhaal over kwetsbaarheid, eenzaamheid, wreedheid, volwassen worden en sterven. In het beschermende struikgewas van het bos wordt het reekalfje Bambi geboren en door zijn moeder ingewijd in de geheimen en gevaren van het leven. Met zijn vriendjes beleeft hij vele avonturen en moet daarbij goed opletten voor Hem, de mens. Wanneer Bambi zijn moeder verliest tijdens een drijfjacht begint zijn weg naar volwassenheid en ontdekt hij verliefdheid, bedrog en andere levenslessen.

 

 

De notenkraker
E.T.A. Hoffmann 

Het verhaal van De Notenkraker is onlosmakelijk verbonden met Kerstmis. Niet alleen begint het verhaal op vierentwintig december; het sprookje was ook inspiratie voor Tsjaikovski’s wereldberoemde ballet dat jaarlijks rond Kerstmis overal te zien is. Ook ging dit najaar de Walt Disney productie The Nutcracker in première, een film die geïnspireerd is op deze klassieker van Hoffmann. De kinderen uit het gezin Stahlbaum krijgen dit jaar weer de prachtigste cadeautjes, maar de kleine Marie is misschien wel het allergelukkigst met de nieuwe notenkraker. Wanneer deze ’s nachts samen met het andere speelgoed tot leven blijkt te komen en ze terechtkomt in een poppenwereld vol muizenintriges, speelgoedsoldaten en suikergoed, beleeft ze de meest fantastische avonturen…

 

 

Kees de jongen
Theo Thijssen 

Kees de jongen is een van de mooiste klassiekers allertijden en wordt nog altijd tot lievelingsboek gekroond door menig schrijverscollega’s van Thijssen, zoals Remco Campert en Simon Carmiggelt. Kees Bakels, bijna 12 jaar, is een schoenmakerszoon uit de Amsterdamse Jordaan. Ondanks alle tegenslag die zijn familie overkomt, ziekte en dood van zijn vader en terugval in armoede, houdt Kees zich overeind door te dagdromen over hoe het óók had kunnen zijn. Veel van die rooskleurig maar soms ook sombere fantasieën betreffen zijn heimelijk begeerde klasgenootje Rosa Overbeek. Een prachtig coming of age verhaal dat je niet snel loslaat.

 

De kleine prins 
Antoine de Saint-Exupéry 

Raak betoverd door dit moderne sprookje vol originele wijsheden. De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding in de Sahara de kleine prins ontmoet. De betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont en de andere planeten en hun heersers, maken hem tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur. De kleine prins is een tijdloos boek dat iedereen tenminste eens gelezen moet hebben. Geliefd bij jong en oud en hierdoor eigenlijk voor iedereen een goed cadeau!

 

 

Een kerstvertelling 
Charles Dickens 

Wie kent het wereldberoemde verhaal van de vrekkige Scrooge niet? Een kerstvertelling heeft onze gedachten over de Kersttraditie doorlopend beïnvloed sinds het in December 1843 voor het eerst verscheen. Dickens’ verhaal over de eenzame Ebenezer Scrooge, die de ware betekenis van Kerstmis leert kennen door de drie geesten van Kerstmis uit verleden, heden en toekomst, is bewerkt naar ontelbare film- en toneelversies, en vandaag de dag nog altijd het beroemdste en meest geliefde kerstverhaal. En onze uitgave is ook nog eens heel cadeauwaardig, met prachtige glimmers op het omslag.

 

 

 

Hoezo oud?
Peter van Straaten

Misschien geen klassieker in de originele zin van het woord, maar eigenlijk zijn al onze Van Straaten boeken klassiekers en deze al helemaal! Hoezo oud? is een everseller en doet menigeen hardop lachen. In deze gebonden uitgave vind je een uitgebreide selectie tekeningen waarin Peter van Straaten op zijn bekende wijze de beslommeringen van een ouder wordende generatie neerzet. Een leuk cadeautje voor vaders, moeders, opa’s en oma’s. Eerder verschenen de bundels Hoe was je dag, schat?, Nog iets te vieren?, Heeft het gesmaakt? en Moeten we vaker doen ook in gebonden uitgaven.