Onze auteurs

What we're good at

 

John Williams

John Williams (1922-1994) is wereldwijd herontdekt als schrijver van een uniek en hartverscheurend oeuvre. Alleen al in Nederland en Vlaanderen werden van Stoner, Butcher’s Crossing en Augustus meer dan 450.000 exemplaren verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Meg Wolitzer

Meg Wolitzer (1959) is Amerikaanse bestsellerauteur van onder andere De ontkoppeling. Ze doceert aan verschillende universiteiten en schreef bovendien een aantal Hollywoodscripts. Wolitzer woont in New York met haar gezin.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Peter de Wit

Peter de Wit bedacht in 1993 de kleine psychiater Sigmund. Na enige omzwervingen belandde Sigmund een jaar later als dagstrip in de Volkskrant. Begin 2000 verkozen de lezers van die krant Sigmund tot de meest gelezen en hoogst gewaardeerde rubriek. Peter de Wit won de Stripschappenning in 1994, de NZH-prijs in 1995 en de Stripschapprijs in 1999.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Robert Walser

Robert Walser (1878-1956) maakte graag lange wandelingen en schreef. Van roem wilde hij niets weten, maar zijn oeuvre werd zeer geprezen door collega’s als Franz Kafka, J.M. Coetzee en Herman Hesse.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ruth Ware

De thrillers van Ruth Ware – bekend van o.a. In een donker, donker bos en De dood van mevrouw Westawway – werden een wereldwijd succes. Niet voor niets wordt zij de Queen of Suspense genoemd. In Nederland werden er al bijna 60.000 exemplaren van haar boeken verkocht. Ruth Ware woont in Engeland met haar familie.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Simon Winder

Simon Winder werkt in de Engelse uitgeverswereld en raakte op jonge leeftijd gefascineerd door Duitsland. Eerder schreef hij The man who saved Britain en het veelgeprezen Germania. Onlangs verscheen zijn nieuwste boek Lotharingia.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sylvia Witteman

Sylvia Witteman schrijft columns voor o.a. De Volkskrant, LINDA en Libelle. Ze is een van de meest geliefde columnisten van Nederland. Ze woont in Amsterdam met haar man, kinderen en twee katten.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Virginia Woolf

Virginia Woolf (1882-1941) werd bekend door modernistische meesterwerken als Mrs Dalloway (1925), To the Lighthouse (1927) en Orlando (1928). Haar thematiek en haar vloeiende stijl, die prachtig tot uiting komt in vele monologues intérieurs, zijn van blijvende invloed geweest op de wereldliteratuur.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: