Onze auteurs

What we're good at

 

Annelies Verbeke

Annelies Verbeke (1976) debuteerde met de internationale bestseller Slaap! (2003). Voor haar roman Dertig dagen (2015) ontving ze de Opzij Literatuurprijs, de NRC Handelsblad Lezersprijs en de F. Bordewijkprijs voor beste roman van het jaar.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jacq. Veldman

Jacq. Veldman schrijft (humoristische) columns en essays onder andere voor de Volkskrant. Dit boek is een bundeling van haar columns ‘Kantoorleven’ uit Volkskrant Magazine.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

M. Vasalis

Het werk van M. Vasalis (pseudonym van M. Droogleever Fortuyn-Leenmans, 1909-1998) wordt door iedere generatie opnieuw ontdekt. Dit maakt haar een van de meestgelezen dichters uit de Nederlandse literatuur. Voor haar oeuvre ontving zij zowel de Constantijn Huygensprijs als de P.C. Hooftprijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ocean Vuong

Ocean Vuong (1988) is dichter, essayist en schrijver. Hij werd geboren in Saigon en emigreerde in 1990 met zijn familie naar de Verenigde Staten. Zijn familie bestaat voor een groot deel uit dyslectici en zelf leerde hij pas op zijn elfde lezen. Desondanks won hij met zijn veelgeprezen poëziedebuut Night Sky With Exit Wounds een aantal grote literaire prijzen zoals de Whiting Award en de T.S Eliot Prize. Op aarde schitteren we even is zijn romandebuut.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Roanne van Voorst

Roanne van Voorst (1983) is antropoloog en schrijfster van zowel non-fictie als fictie. Van haar hand verschenen onder andere Jullie zijn anders als ons, Met z'n zessen in bed en De beste plek ter wereld.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rudolf Vrba

Rudolf Vrba (1924-2006) werd in 1942 gearresteerd en eerst naar Maidanek en vervolgens naar Auschwitz gedeporteerd. Hij is een van de vijf joden die uit Auschwitz wisten te ontsnappen. Na de oorlog getuigde hij bij vele processen tegen de nazi's.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: