Onze auteurs

What we're good at

 

Annelies Verbeke

Annelies Verbeke (1976) debuteerde met de internationale bestseller Slaap! (2003). Voor haar roman Dertig dagen (2015) ontving ze de Opzij Literatuurprijs, de NRC Handelsblad Lezersprijs en de F. Bordewijkprijs voor beste roman van het jaar.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

David Vann

David Vann (1966) werd geboren in Alaska. Zijn debuut Legende van een zelfmoord werd een wereldwijd succes, verscheen op tientallen boek-van-het-jaarlijsten en is o.a. bekroond met de Prix Médicis Étranger. Vann schrijft daarnaast ook voor Esquire, The Observer en The Guardian.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Henny Vrienten

Henny Vrienten is naast dichter ook componist en muzikant. Na de opheffing van Doe Maar legde hij zich toe op het schrijven van liedjes, onder andere voor Het Klokhuis, de musical Ciske de Rat en de film De ontdekking van de hemel. Voor zijn filmmuziek ontving hij in 1996 een Zilveren Harp.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Luc Verhuyck

Luc Verhuyck (1943) studeerde Germaanse talen aan de Rijksuniversiteit van Gent en was jarenlang werkzaam als docent Nederlands en Duits. Tegenwoordig begeleidt hij cultuurreizen naar Italiaanse kunststeden. Hij schreef succesvolle anekdotische reisgidsen over Venetië (Venezia), Rome (SPQR) en Florence (Firenze, gelauwerd als beste reisboek van 2006).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

M. Vasalis

Het werk van M. Vasalis (pseudonym van M. Droogleever Fortuyn-Leenmans, 1909-1998) wordt door iedere generatie opnieuw ontdekt. Dit maakt haar een van de meestgelezen dichters uit de Nederlandse literatuur. Voor haar oeuvre ontving zij zowel de Constantijn Huygensprijs als de P.C. Hooftprijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Als de winter voorbij is stond in 2016 op de longlist van de ECI Literatuurprijs, de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de shortlist van de Boekhandelsprijs.