Onze auteurs

What we're good at

 

Amor Towles

Amor Towles brak wereldwijd door met zijn eerste roman Een kwestie van hoffelijkheid. Zijn tweede roman Graaf in Moskou stond veertig weken in de New York Times bestsellerlijst en is vertaald in meer dan twintig talen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Angie Thomas

Angie Thomas is geboren en getogen in Jackson, Mississippi. In haar tienerjaren trad ze regelmatig op als rapper. The Hate U Give is haar debuut en wordt uitgegeven in meer dan twintig landen. In 2018 werd het boek verfilmd met Amandla Stenberg in de hoofdrol.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Colm Tóibín

Colm Tóibín (1955) werd drie keer genomineerd voor de prestigieuze Booker Prize en won verschillende literaire prijzen, waaronder de International IMPAC Dublin Literary Award. Van Nora, gebaseerd op het leven van zijn moeder, werden in Nederland en Vlaanderen meer dan 30.000 exemplaren verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jaap Toorenaar

Jaap Toorenaar is publicist en tekstschrijver bij het Rotterdamse reclamebureau ARA. Hij schreef eerder columns over reclame in HP/De Tijd en publiceerde in 2019 Hoe verzinnen ze het? Bedenkers van onvergetelijke reclames aan het woord. Van Mijn moeder zei altijd zijn meer dan 50.000 exemplaren verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jeroen Thijssen

Jeroen Thijssen is schrijver en journalist. Solitude is zijn meest recente roman en werd bijzonder goed ontvangen. Dit boek verschijnt in 2016 in Latijns-Amerika, bij de uitgever van Thijssens grote voorbeeld Gabriel García Márquez.

 


 

Leo Tolstoj

Leo Nikolaj Tolstoj (1828-1910) is wereldberoemd door zijn romans Oorlog en vrede en Anna Karenina, die beschouwd worden als twee van de beste boeken uit de wereldliteratuur. Ook zijn novellen en verhalen zijn van het allerhoogste literaire niveau.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Mark Twain

Mark Twain (pseudoniem van Samuel Langhorne Clemens, 1835-1910) stond behalve als schrijver ook bekend als een scherpzinnig satiricus en was een voorvechter van vrouwenrechten en de afschaffing van slavernij. Hij schreef meer dan 30 boeken en honderden korte verhalen. Zijn bekendste werken, De avonturen van Tom Sawyer (1876) en De avonturen van Huckleberry Finn (1884), behoren tot de grootste klassiekers uit de Amerikaanse literatuur en zijn over de hele wereld vertaald en bewerkt voor film, toneel en televisie.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rose Tremain

Rose Tremain (1943) schrijft naast romans ook korte verhalen, drama voor radio en tv, en recensies. Haar boeken en verhalen zijn in 27 landen gepubliceerd en regelmatig bekroond, met o.a. de Prix Femina étranger en de Orange Prize for Fiction. Ze woont met haar man in Norfolk, Engeland.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sue Townsend

Sue Townsend (1946-2014) was een Britse schrijfster. Ze schreef romans, non-fictie en toneelstukken. Ze verwierf internationale bekendheid met haar serie dagboeken over het leven van Adrian Mole, waarvan wereldwijd ruim acht miljoen exemplaren zijn verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sylvain Tesson

Sylvain Tesson (1972) is schrijver en filosoof en reist de hele wereld over. In 2011 won hij met Zes maanden in de Siberische wouden de Prix Médicis Essai en in 2014 de Dolman Travel Book Award.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Theo Thijssen

Theo Thijssen (1879-1943) was schrijver, onderwijzer, vakbondsman en sociaaldemocratisch politicus. In 1923 verscheen zijn bekendste werk, Kees de jongen. Verder schreef hij onder meer Schoolland, De gelukkige klas en Het grijze kind.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Toon Tellegen

Toon Tellegen (Brielle, 1941) is dichter, kinderboekenschrijver en schrijver van proza en toneel voor volwassenen. In 1980 verscheen zijn eerste boek, De zin van een liguster, een dichtbundel voor volwassenen. Zijn eerste bundel dierenverhalen, Er ging geen dag voorbij, werd gepubliceerd in 1984. Er volgden nog vele bundels dierenverhalen en deze zijn onder andere vertaald in Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Zweden, Tsjechië, China, Rusland, Polen en Finland. Voor volwassenen schrijft Tellegen niet alleen poëzie, maar ook proza, zoals Twee oude vrouwtjes, Brieven aan Doornroosje en het voor de Libris Literatuur Prijs genomineerde De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne (verhalen die zijn Russische grootvader hem vertelde). Hij won talloze prijzen met zijn boeken voor kinderen en voor volwassenen. De roman De genezing van de krekel werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Voor zijn gehele oeuvre ontving Tellegen de Hendrik de Vriesprijs 2006 en de Constantijn Huygensprijs 2007.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Uwe Tellkamp

Uwe Tellkamp (1968) geldt sinds zijn derde roman De Toren (bekroond met o.a. de Deutscher Buchpreis 2008) als een van de belangrijkste hedendaagse schrijvers van Duitsland. Eerder ontving hij de Ingeborg-Bachmann-Preis (2004) en de Uwe-Johnson-Preis (2008).