Onze auteurs

What we're good at

 

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) was beroepspiloot en schreef meerdere boeken. De kleine prins wordt met honderden vertalingen en 145 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd tot de klassieken gerekend. In 1944 kwam hij tijdens een verkenningsvlucht om het leven.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Bernhard Schlink

Bernhard Schlink (Bielefeld, 1944) is emeritus hoogleraar Rechten aan de Humboldt Universiteit in Berlijn. Zijn debuut De voorlezer was de eerste buitenlandse roman die lange tijd op de eerste plaats stond in de bestsellerlijst van The New York Times.

 


 

Bruce Springsteen

Bruce Springsteen (1949) is een van de meest succesvolle artiesten uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Hij is onder meer opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en de Songwriters Hall of Fame. Hij won maar liefst 20 Grammy Awards, twee Golden Globes, een Academy Award, en een Tony Award. In 2016 werd hij door president Barack Obama geprezen met een Presidential Medal of Freedom.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Carolien Spaans

Carolien Spaans (1978) studeerde cum laude af als communicatiewetenschapper. Sinds 2011 is ze freelance journalist voor titels als Volkskrant Magazine, JAN en de VARAgids. Ze woont samen met haar zoon in Haarlem. Doet sneeuw pijn is haar debuut.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Eric-Emmanuel Schmitt

Eric-Emmanuel Schmitt (1960) is naast romanschrijver een succesvol theaterauteur. Zijn toneelstukken werden over de hele wereld opgevoerd. Meneer Ibrahim en de bloemen van de Koran werd in vele landen vertaald.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ferdinand von Schirach

Ferdinand von Schirach (1964) werkt in Berlijn als strafadvocaat van vele prominenten, industriëlen en leden van de onderwereld. Zijn debuut Misdaden (2009) werd aan 30 landen verkocht en verfilmd als miniserie. Later verschenen onder andere Schuld (2011), De zaak Collini (2012) en Taboe (2014).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Francis Spufford

Francis Spufford schreef o.a. De rode belofte, een reis door de Russische geschiedenis van de twintigste eeuw. Hij doceert aan de Universiteit van Londen en debuteerde met Gouden bergen op tweeënvijftigjarige leeftijd als romanschrijver.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

K. Schippers

K. Schippers (pseudoniem van Gerard Stigter, Amsterdam, 1936) debuteerde in 1963 met de dichtbundel De waarheid als De koe. Voor Bij Loosdrecht maakte hij in het voorjaar van 2016 een keuze uit Een leeuwerik boven een weiland (2000, derde druk), Tellen en wegen (2011, tweede druk) en Fijn dat u luistert (2014). In 1996 werd aan K. Schippers de P.C. Hooftprijs voor zijn hele werk toegekend.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kristina Sandberg

Kristina Sandberg (1971) is psycholoog en debuteerde in 1997 als schrijfster. Ze won o.a. de Augustprijs en de Svenska Dagbladet literatuurprijs voor de lijvige trilogie over Maj’s leven. Ze wordt wel de hedendaagse Virginia Woolf genoemd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kurban Said

Kurban Said was het pseudoniem van Lev Nussimbaum (ca. 1905-1942), die ook schreef onder de naam Essad Bey. Hij werd geboren in Bakoe als zoon van een rijke joodse zakenman. In 1920 vluchtte hij naar Berlijn en verkeerde in kringen van Russische schrijvers

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Liesbeth Smit

Liesbeth Smit schreef eerder de bestseller Ik moet nog even kijken of ik kan. Daarnaast schrijft ze als freelance journalist voor o.a. Libelle, Margriet en Flair, en geeft ze trainingen en lezingen over introversie.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maria Semple

Maria Semple is scriptschrijver voor internationaal succesvolle tv-series als Beverly Hills 90210, Arrested Development en Mad About You. Haar bestseller Waar is Bernadette? wordt op dit moment verfilmd met Cate Blanchett in de hoofdrol.

 


 

Michaïl Sjisjkin

Michaïl Sjisjkin (1961) wordt algemeen beschouwd als een van de belangrijkste Russische schrijvers van dit moment. Zijn werk werd in meer dan tien talen vertaald en herhaaldelijk bekroond. Sinds 1995 woont hij in Zürich.

 


 

Peter van Straaten

Peter van Straaten was een Nederlands cartoonist, striptekenaar en schrijver. Eerder verschenen in Rainbow Pocket bundels van zijn tekeningen, waaronder Is er iets?, Waarom ligt mijn boek niet naast de kassa?, Slippertjes, Nog iets te vieren en Hoezo oud? In 2006 werd Van Straaten onderscheiden met de Gouden Ganzenveer. In 2010 ontving hij de Jacobus van Looyprijs en werd een tentoonstelling aan zijn werk gewijd in De Hallen in Haarlem. Hij overleed op 8 december 2016.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Simon Singh

Simon Singh (1964) is natuurkundige en programmamaker voor de BBC. Andere boeken van zijn hand zijn Code en De oerknal.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tom Rob Smith

Tom Rob Smith (1979) studeerde Engelse literatuur aan de universiteit van Cambridge en schreef vervolgens scripts voor film en televisie. Hij brak door met zijn literaire thriller Kind 44, het eerste boek van een trilogie. Het boek werd in 27 landen vertaald en bejubeld.

 


 

Victor Schiferli

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Whitney Scharer

Whitney Scharer werkt als schrijfdocent en schrijft korte verhalen voor onder andere Vogue, The Telegraph, The Tatler, en Bellevue Literary Review. Het gouden uur kwam in 2019 op meerdere beste-boekenlijsten terecht, werd vertaald in meer dan twaalf landen en bekroond met de Prix Rive Gauche à Paris.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: