Onze auteurs

What we're good at

 

Friederike de Raat

Als hoofd van de eindredactie van NRC Handelsblad en nrc.next kwam journaliste Friederike de Raat taalfouten in soorten en maten tegen – verschrikkelijke, hilarische, onnodige en zeer originele. Ze schrijft haar boeken in de hoop anderen te helpen én aan het denken te zetten over taal en taalfouten.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Helen Rappaport

Helen Rappaport is historica met als specialisatie de moderne Russische geschiedenis, met een passie voor de tijd voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog. Eerdere boeken van haar hand gingen over Stalin, de Krimoorlog, de Romanovs en Lenin.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kees Ruys

Kees Ruys (1955) schrijft romans, reisverhalen en biografieën. Sinds 1979 brengt hij om de twee jaar enkele maanden in Indonesië door, waar hij inspiratie vindt voor een groot deel van zijn werk.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Marilynne Robinson

Marilynne Robinson (1947) wordt beschouwd als een van Amerika’s beste hedendaagse auteurs. Sinds haar debuut Een huishouden in 1981 won ze verscheidene prijzen voor haar werk, waaronder de Pulitzerprijs voor Gilead in 2004.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Philippe Remarque 

Philippe Remarque (1966) was van 1999 tot 2005 correspondent in Berlijn voor de Volkskrant. Thans is hij correspondent in Washington.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rainer Maria Rilke

Rainer Maria Rilke (1875–1926), geboren in Praag, studeerde kunst- en literatuurgeschiedenis en filosofie. Hij geldt als een van de grootste dichters van zijn tijd en verkeerde in kringen van belangrijke kunstenaars en denkers, zoals Paula Modersohn-Becker, Lou Andreas Salomé (met wie hij een verhouding had) en Sigmund Freud. In zijn twee delen Neue Gedichte in 1907 en 1908 verzamelde hij het beste werk uit één van zijn vruchtbaarste periodes, toen hij in Parijs verbleef. Van zijn latere werk gelden de ‘Duineser Elegien’ en ‘Die Sonette an Orpheus’ als de belangrijkste.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbriefEn blijf op de hoogte!

Hallo! Wil je op de hoogte worden gehouden van alles wat je echt moet lezen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.