Onze auteurs

What we're good at

 

Friederike de Raat

Als hoofd van de eindredactie van NRC Handelsblad en nrc.next kwam journaliste Friederike de Raat taalfouten in soorten en maten tegen – verschrikkelijke, hilarische, onnodige en zeer originele. Ze schrijft haar boeken in de hoop anderen te helpen én aan het denken te zetten over taal en taalfouten.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Helen Rappaport

Helen Rappaport is historica met als specialisatie de moderne Russische geschiedenis, met een passie voor de tijd voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog. Eerdere boeken van haar hand gingen over Stalin, de Krimoorlog, de Romanovs en Lenin.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Liesbeth Rasker

Liesbeth Rasker (1988) ging in 2012 voor het eerst in haar eentje op reis naar Mongolië, en plakte daar China, Nieuw-Zeeland, de Cookeilanden en San Francisco aan vast. Sindsdien is reizen haar grote hobby. Ze woont in Amsterdam en schrijft voor Lonely Planet Nederland, Glamour en Elle en haar eigen reisblog Bag to Reality.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maarten van Rossem

Maarten van Rossem, historicus, was bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij is regelmatig te gast als commentator op radio en televisie en heeft een groot aantal boeken op zijn naam staan.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Marilynne Robinson

Marilynne Robinson (1947) wordt beschouwd als een van Amerika’s beste hedendaagse auteurs. Sinds haar debuut Een huishouden in 1981 won ze verscheidene prijzen voor haar werk, waaronder de Pulitzerprijs voor Gilead in 2004.

 


 

Michael Robotham

Michael Robotham (1960) woont en werkt in Sydney. Hij is de auteur van onder andere de zeer succesvolle thrillers De verdenking, Het verlies, Door mijn ogen en Leven of dood. Zijn werk is bekroond met de Ned Kelly Award.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rainer Maria Rilke

Rainer Maria Rilke (1875–1926), geboren in Praag, studeerde kunst- en literatuurgeschiedenis en filosofie. Hij geldt als een van de grootste dichters van zijn tijd en verkeerde in kringen van belangrijke kunstenaars en denkers, zoals Paula Modersohn-Becker, Lou Andreas Salomé (met wie hij een verhouding had) en Sigmund Freud. In zijn twee delen Neue Gedichte in 1907 en 1908 verzamelde hij het beste werk uit één van zijn vruchtbaarste periodes, toen hij in Parijs verbleef. Van zijn latere werk gelden de ‘Duineser Elegien’ en ‘Die Sonette an Orpheus’ als de belangrijkste.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: