Onze auteurs

What we're good at

 

Douglas Preston & Lincoln Child

Douglas Preston en Lincoln Child zijn de #1-bestsellerauteurs van de Pendergast-thrillers en de thrillers over Gideon Crew. Eerdere delen uit de Pendergast-serie werden al gerekend tot de honderd beste thrillers aller tijden.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Fernando Pessoa

Fernando Pessoa (1888-1935) was een groot Portugees dichter. Bij leven publiceerde deze kantoorklerk uit Lissabon slechts enkele werken. Na zijn dood werd op zijn huurkamer een kist aangetroffen met 27 duizend volgekrabbelde velletjes. Uit die chaos kon een kolossaal oeuvre worden samengesteld. Niet dat van één dichter, maar van tientallen ‘heteroniemen’ – afzonderlijke ‘schrijverspersoonlijkheden’ met elk een eigen stijl en woordkeus. Pessoa stierf op 47-jarige leeftijd, hij dronk zich dood.

 


 

James Patterson

James Patterson (1947) is de succesvolste hedendaagse thrillerauteur ter wereld. Van zijn boeken zijn meer dan 240 miljoen exemplaren verkocht. Hij schreef de zeer succesvolle thrillerreeksen Alex Cross en The Women’s Murder Club. James Patterson woont en werkt in Florida.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rascha Peper

Rascha Peper (1949-2013) debuteerde in 1990 met de verhalenbundel De waterdame, waarop snel haar eerste roman Oesters volgde. Haar werk werd van meet af aan lovend ontvangen. Russisch blauw (1995) werd bekroond met de Multatuliprijs.

 


 

Sylvia Plath

Sylvia Plath (1932-1963) groeide op in Massachusetts, V.S., en publiceerde haar eerste gedicht toen ze acht was. Ze studeerde summa cum laude af aan het prestigieuze Smith College en kreeg een beurs voor Cambridge. In 1960 verscheen haar eerste bundel, Colossus. Op dertigjarige leeftijd maakte ze een einde aan haar leven, een gebeurtenis waarop ze vooruitloopt in haar beroemde roman The Bell Jar (De glazen stolp).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tim Parks

Tim Parks (1954) groeide op in Engeland en verhuisde in 1981 naar Italië, waar hij werkt als schrijver en vertaler. Naast romans en non-fictie schrijft hij artikelen voor de London Review of Books en de New York Review of Books.