Onze auteurs

What we're good at

 

Ben Moore

Ben Moore (1966) is hoogleraar astrofysica aan de universiteit van Zürich. Sinds enige jaren houdt hij zich bezig met onderzoek naar buitenaards leven. Zijn boek Elefanten im All werd een bestseller in het Duitse taalgebied.

 


 

Caitlin Moran

Caitlin Moran (1975) publiceerde haar eerste roman op haar vijftiende. Op haar zestiende ging ze werken voor Melody Maker, toen ze zeventien was voor The Guardian. Op haar achttiende kreeg ze een eigen column in The Times. How to be a Woman won de Galaxy Book of the Year-award en werd Book of the Year in Ierland.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Catherine Merridale

Catherine Merridale is historicus en schrijft over Russische politiek en cultuur. Haar boeken over de geschiedenis van Rusland werden internationaal bekroond met onder meer de Heinemann Prize for Literature en de Wolfson History Prize en zijn in vijftien talen vertaald. Daarnaast schrijft ze voor The London Review of Books, The New Statesman en The Independent en bezoekt Rusland regelmatig.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charles C. Mann

Charles C. Mann is correspondent voor The Atlantic en Science en schrijft onder meer voor Fortune, The New York Times en The Washington Post. Zijn boek 1491. De ontdekking van precolumbiaans Amerika is een groot internationaal succes. Manns werk is vele malen bekroond.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Colum McCann

Colum McCann (1965) debuteerde in 1993 met Vissen in de nachtzwarte rivier. Daarna volgden de romans Zanghonden, Het verre licht, de verhalenbundel Alles in dit land en de romans Danser, Zoli, Laat de aarde draaien en Trans-Atlantisch. Hij behoort tot de generatie Ierse schrijvers die een nieuwe dimensie weet toe te voegen aan de rijke traditie van het Ierse verhalen vertellen. Voor zijn roman Laat de aarde draaien mocht hij respectievelijk de Booksellsers’ International Book of the Year, International impac Dublin Literary Award en de National Book Award in ontvangst nemen. McCann woont en werkt in New York.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Curzio Malaparte

Curzio Malaparte (1898-1957), zoon van een Italiaanse moeder en een Duitse vader, was diplomaat, journalist en veelzijdig auteur. Hoewel hij in de jaren ’20 nog fascistische ideeën aanhing, werd hij in 1931 gevangengezet wegens zijn kritiek op Mussolini en Hitler.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een van de grootste Engelse schrijvers van dit moment. Zijn werk werd twee keer genomineerd voor de Man Booker Prize en over de hele wereld vertaald. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Ierland.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Fik Meijer

Fik Meijer (1942) was van 1992 tot 2007 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en geldt tegenwoordig als de populairste schrijver over de oudheid in Nederland en Vlaanderen. Hij schreef talloze veelgeprezen en veelgelezen boeken en artikelen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hector Malot

Hector Malot (1830-1907) studeerde rechten en werkte enige tijd als advocaat, maar zijn hart lag bij de literatuur. Malots oeuvre is omvangrijk. Zijn meest bekende werk Alleen op de wereld is talloze keren herdrukt, bewerkt en verfilmd.

 


 

Ian McEwan

Ian McEwan (1948) is een van de meest gerenommeerde Engelse schrijvers van dit moment. Hij vestigde zijn reputatie met bestsellers als Zaterdag, Aan Chesil Beach en Solar. McEwan ontving in 1998 de Booker Prize voor Amsterdam. Zijn romans De cementen tuin, De troost van vreemden, De brief in Berlijn, Ziek van liefde en Boetekleed werden succesvol verfilmd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jill Mansell

Jill Mansell is een absolute bestsellerauteur. Haar boeken zijn razend populair en worden in twaalf landen uitgegeven. In Nederland zijn inmiddels al twee miljoen boeken van haar verkocht. Voordat Mansell fulltime besloot te gaan schrijven, werkte ze jarenlang in een ziekenhuis in Bristol.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Laura Marshall

Laura Marshall groeide op in Wiltshire, Groot-Brittannië, en studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex. Haar thrillers Vriendschapsverzoek en Drie kleine leugens werden in vijfentwintig talen vertaald en er werden meer dan een half miljoen exemplaren van verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Madeline Miller

Madeline Miller (1978) studeerde Latijn en oud-Grieks aan Brown University en geeft les in beide vakken. Ze woont in Cambridge, Massachusetts. In 2012 debuteerde ze met Een lied van Achilles, waarvoor ze de Orange Prize ontving en dat in meer dan dertig landen in vertaling verscheen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Nicolien Mizee

Nicolien Mizee (1965) is schrijver en schrijfdocent. Moord op de Moestuin was Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door, werd overal lovend besproken en stond op de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ottessa Moshfegh

Ottessa Moshfegh is geboren in Boston. Voor haar korte verhalen in The Paris Review ontving ze de Plimpton Prize. Ook kreeg ze een creative writing fellowship van de National Endowment for the Arts. Haar debuut Eileen won de Pen/Hemingway Award en werd geshortlist voor de Man Booker Prize.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Pascal Mercier

Pascal Mercier, pseudoniem van Peter Bieri (Bern, 1944), is een Zwitsers filosoof en schrijver van romans. Mercier is in Nederland vooral bekend geworden met zijn roman Nachttrein naar Lissabon.

 


 

Robert Macfarlane

Robert Macfarlane (1976) doceert aan Emmanuel College van de universiteit van Cambridge en schrijft voor de Observer, The Times Literary Supplement en de London Review of Books. Hij debuteerde in 2003 met Hoogtekoorts, een cultuurgeschiedenis van de bergsport, waarmee hij verschillende prijzen won.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sara Maitland

Sara Maitland (1950) is de auteur van talloze romans en korte verhalen, waaronder de roman Dochter van Jeruzalem, waarvoor ze de Somerset Maugham Award kreeg. Ook schreef ze verscheidene non-fictieboeken.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore (1965) is biograaf, romancier en journalist. Hij schrijft voor The Sunday Times, The Spectator, The New York Republic en The New York Times. Montefiore schreef naast Stalin. Het hof van de rode tsaar onder meer de indrukwekkende boeken Stalins jeugdjaren, Jeruzalem, een biografie en De Romanovs. Zijn boeken zijn bestsellers, verschijnen in een groot aantal landen en bezorgden hem verscheidene prestigieuze prijzen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: