Onze auteurs

What we're good at

 

Ben Moore

Ben Moore (1966) is hoogleraar astrofysica aan de universiteit van Zürich. Sinds enige jaren houdt hij zich bezig met onderzoek naar buitenaards leven. Zijn boek Elefanten im All werd een bestseller in het Duitse taalgebied.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Bernard Minier

Bernard Minier (1960) groeide op in de Pyreneeën. Hij werkte als douanebeambte, maar droomde van een bestaan als schrijver. Zijn debuut Een kille rilling werd lovend ontvangen door de Franse pers en werd over de hele wereld vertaald.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Caitlin Moran

Caitlin Moran (1975) publiceerde haar eerste roman op haar vijftiende. Op haar zestiende ging ze werken voor Melody Maker, toen ze zeventien was voor The Guardian. Op haar achttiende kreeg ze een eigen column in The Times. How to be a Woman won de Galaxy Book of the Year-award en werd Book of the Year in Ierland.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Catherine Merridale

Catherine Merridale is historicus en schrijft over Russische politiek en cultuur. Haar boeken over de geschiedenis van Rusland werden internationaal bekroond met onder meer de Heinemann Prize for Literature en de Wolfson History Prize en zijn in vijftien talen vertaald. Daarnaast schrijft ze voor The London Review of Books, The New Statesman en The Independent en bezoekt Rusland regelmatig.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Charles C. Mann

Charles C. Mann is correspondent voor The Atlantic en Science en schrijft onder meer voor Fortune, The New York Times en The Washington Post. Zijn boek 1491. De ontdekking van precolumbiaans Amerika is een groot internationaal succes. Manns werk is vele malen bekroond.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Colum McCann

Colum McCann (1965) debuteerde in 1993 met Vissen in de nachtzwarte rivier. Daarna volgden de romans Zanghonden, Het verre licht, de verhalenbundel Alles in dit land en de romans Danser, Zoli, Laat de aarde draaien en Trans-Atlantisch. Hij behoort tot de generatie Ierse schrijvers die een nieuwe dimensie weet toe te voegen aan de rijke traditie van het Ierse verhalen vertellen. Voor zijn roman Laat de aarde draaien mocht hij respectievelijk de Booksellsers’ International Book of the Year, International impac Dublin Literary Award en de National Book Award in ontvangst nemen. McCann woont en werkt in New York.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Curzio Malaparte

Curzio Malaparte (1898-1957), zoon van een Italiaanse moeder en een Duitse vader, was diplomaat, journalist en veelzijdig auteur. Hoewel hij in de jaren ’20 nog fascistische ideeën aanhing, werd hij in 1931 gevangengezet wegens zijn kritiek op Mussolini en Hitler.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een van de grootste Engelse schrijvers van dit moment. Zijn werk werd twee keer genomineerd voor de Man Booker Prize en over de hele wereld vertaald. Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Ierland.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hector Malot

Hector Malot (1830-1907) studeerde rechten en werkte enige tijd als advocaat, maar zijn hart lag bij de literatuur. Malots oeuvre is omvangrijk. Zijn meest bekende werk Alleen op de wereld is talloze keren herdrukt, bewerkt en verfilmd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ian McEwan

Ian McEwan (1948) is een van de meest gerenommeerde Engelse schrijvers van dit moment. Hij vestigde zijn reputatie met bestsellers als Zaterdag, Aan Chesil Beach en Solar. McEwan ontving in 1998 de Booker Prize voor Amsterdam. Zijn romans De cementen tuin, De troost van vreemden, De brief in Berlijn, Ziek van liefde en Boetekleed werden succesvol verfilmd.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Pascal Mercier

Pascal Mercier, pseudoniem van Peter Bieri (Bern, 1944), is een Zwitsers filosoof en schrijver van romans. Mercier is in Nederland vooral bekend geworden met zijn roman Nachttrein naar Lissabon.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sara Maitland

Sara Maitland (1950) is de auteur van talloze romans en korte verhalen, waaronder de roman Dochter van Jeruzalem, waarvoor ze de Somerset Maugham Award kreeg. Ook schreef ze verscheidene non-fictieboeken.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Simon Sebag Montefiore

Simon Sebag Montefiore (1965) is biograaf, romancier en journalist. Hij schrijft voor The Sunday Times, The Spectator, The New York Republic en The New York Times. Montefiore schreef naast Stalin. Het hof van de rode tsaar onder meer de indrukwekkende boeken Stalins jeugdjaren, Jeruzalem, een biografie en De Romanovs. Zijn boeken zijn bestsellers, verschijnen in een groot aantal landen en bezorgden hem verscheidene prestigieuze prijzen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


Schrijf je in voor onze nieuwsbriefEn blijf op de hoogte!

Hallo! Wil je op de hoogte worden gehouden van alles wat je echt moet lezen? Schrijf je dan hieronder in voor onze nieuwsbrief.