Onze auteurs

What we're good at

 

Elisabeth Leijnse

Elisabeth Leijnse (1961) is hoogleraar letterkunde aan de Universiteit van Namen en schrijft over de cultuur en literatuur van het fin de siècle. Cécile en Elsa werd bekroond met zowel de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs als de Libris Geschiedenis Prijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Elisabeth Lockhorn

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Elsbeth Louis

 


 

Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen schrijft poëzie en proza voor alle leeftijden. Ook is ze illustrator, maakt theaterprogramma’s en treedt op als performer. Voor haar werk ontving ze vele prijzen, waaronder in 2012 de Constantijn Huygensprijs voor haar hele oeuvre.

 


 

Jonathan Littell

Jonathan Littell werkte voor humanitaire organisaties op de Balkan, in Tsjetsjenië, Afghanistan en Congo. De Welwillenden (2008), over de nazigruwelen, was zijn literaire debuut en werd bekroond met de Prix Goncourt en de Grand Prix du Roman de l’Académie Française.

 


 

Michail Lermontov

Michail Lermontov (Moskou 1814-Pjatigorsk 1841) behoort ondanks zijn extreem korte leven en dankzij zijn beeldend en beheerst taalgebruik en de diepgang van zijn werk tot de allergrootsten van de Russische literatuur. De hoogtepunten in zijn oeuvre vormen een aantal korte gedichten, de versvertelling ‘De demon’ en zijn enige roman, De held van onze tijd, uit 1840.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Richard van Leeuwen

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tilmann Lahme

Tilmann Lahme studeerde Germanistiek, geschiedenis en filosofie in Kiel en Bern. Hij werkte als redacteur voor de Frankfurter Allgemeine Zeitung en doceert Cultuurwetenschappen aan de universiteit van Lüneburg. Voor De familie Mann doorzocht hij de volledige, grotendeels nog onbekende familiecorrespondentie.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: