Onze auteurs

What we're good at

 

Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann (München, 1975) woont in Wenen en studeerde filosofie en literatuurwetenschap. Hij debuteerde al op tweeëntwintigjarige leeftijd en schreef sindsdien zes romans. Het meten van de wereld (2006) stond meer dan een jaar op nummer 1 van de best verkochte boeken in Duitsland; er werden daar meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Al snel groeide het boek uit tot een ongekend wereldsucces; het werd in veertig landen vertaald

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Dirk Ayelt Kooiman

Dirk Ayelt Kooiman (1946) publiceerde diverse romans en filmscenario’s en is medeoprichter van het literaire tijdschrift De Revisor. Hij debuteerde in 1971 met de verhalenbundel Manipulaties. Daarna verschenen vele boeken, onder andere de roman De grote stilte die met de Van der Hoogtprijs werd bekroond. Zijn meest recente titels zijn de bejubelde verhalenbundel Oefenen in ontsnappen (2007) en Het geheim van Carmen (2013).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Franz Kafka

Franz Kafka (1883-1924) schreef voornamelijk proza, waarvan zijn romans Het proces en Amerika de bekendste zijn. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste auteurs van de twintigste eeuw.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hans Keilson

Hans Keilson (1909-2011) werd in Duitsland geboren. In 1936 emigreerde hij naar Nederland, waar hij tijdens de oorlog deelnam aan het verzet. In de ban van de tegenstander wordt beschouwd als het literaire en psychologische hoogtepunt in zijn indruk wekkende oeuvre.

 


 

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea. Ze vestigde hiermee haar naam als schrijver van literaire non-fictie en won diverse prijzen, waaronder de NS publieksprijs. Op dit moment werkt ze aan de biografie van Etty Hillesum.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kees van Kooten

Kees van Kooten (1941) is bekend als schrijver, televisiemaker en cabaretier. Hij vormde met Wim de Bie jarenlang het beroemde duo Van Kooten & De Bie. Voor zijn romans en verhalen ontving hij onder meer de Gouden Ganzenveer en de CPNB Publieksprijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Merlijn Kerkhof

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Alles begint bij Bach is zijn eerste boek.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Otto de Kat

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Hij studeerde theologie, met bijvak Nederlands, aan de universiteit van Leiden. Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland. Eind 1977 werd hij uitgever van Uitgeverij De Haan en in 1986 richtte hij Uitgeverij Balans op, die hij eind 2002 verkocht aan WPG Uitgevers. In 1998 publiceerde De Kat zijn eerste roman, getiteld Man in de verte, gevolgd door De inscheper (2004), Julia (2008) en Bericht uit Berlijn (2012). Man in de verte stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 1999, De inscheper op de longlist van De Gouden Uil 2005 en Julia op de longlist van de Gouden Uil 2009. Met De inscheper won Otto de Kat de Halewijn Literatuurprijs 2005. Zijn romans zijn vertaald in het Duits, Frans, Engels en Italiaans en internationaal bejubeld.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rudyard Kipling

Rudyard Kipling (1869-1936) werd geboren in Mumbai, India. Hij schreef vele romans, gedichten en verhalenbundels, waarvan Het jungleboek de bekendste is. In 1907 won hij als eerste Brit de Nobelprijs voor de Literatuur.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rutger Kopland

Rutger Kopland debuteerde als dichter in 1966 met de bundel Onder het vee. In 2008 publiceerde hij Toen ik dit zag, zijn veertiende en recentste bundel. In de tussentijd is hij uitgegroeid tot een geliefd dichter met een groot publiek. Deze bloemlezing van Rutger Kopland is een unieke keuze uit zijn poëzie, die een compleet beeld geeft van zijn oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: