Onze auteurs

What we're good at

 

Daniel Kehlmann

Daniel Kehlmann (München, 1975) woont in Wenen en studeerde filosofie en literatuurwetenschap. Hij debuteerde al op tweeëntwintigjarige leeftijd en schreef sindsdien zes romans. Het meten van de wereld (2006) stond meer dan een jaar op nummer 1 van de best verkochte boeken in Duitsland; er werden daar meer dan anderhalf miljoen exemplaren verkocht. Al snel groeide het boek uit tot een ongekend wereldsucces; het werd in veertig landen vertaald

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Judith Koelemeijer

Judith Koelemeijer (1967) debuteerde in 2001 met Het zwijgen van Maria Zachea. Ze vestigde hiermee haar naam als schrijver van literaire non-fictie en won diverse prijzen, waaronder de NS publieksprijs. Op dit moment werkt ze aan de biografie van Etty Hillesum.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kees van Kooten

Kees van Kooten (1941) is bekend als schrijver, televisiemaker en cabaretier. Hij vormde met Wim de Bie jarenlang het beroemde duo Van Kooten & De Bie. Voor zijn romans en verhalen ontving hij onder meer de Gouden Ganzenveer en de CPNB Publieksprijs.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Kluun

Kluun (1964) is schrijver van o.a. de bestsellers Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar, Haantjes en DJ. Hij verkocht in Nederland al meer dan tweeënhalf miljoen boeken en zijn werk wordt in vijfentwintig talen uitgegeven. Familieopstelling is zijn vijfde roman.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Merlijn Kerkhof

Merlijn Kerkhof (1986) is schrijver, journalist en muziekcriticus voor de Volkskrant. Alles begint bij Bach is zijn eerste boek.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Otto de Kat

Otto de Kat is het pseudoniem van Jan Geurt Gaarlandt (Rotterdam, 1946). Hij studeerde theologie, met bijvak Nederlands, aan de universiteit van Leiden. Na zijn studie werd hij literair criticus van de Volkskrant en Vrij Nederland. Eind 1977 werd hij uitgever van Uitgeverij De Haan en in 1986 richtte hij Uitgeverij Balans op, die hij eind 2002 verkocht aan WPG Uitgevers. In 1998 publiceerde De Kat zijn eerste roman, getiteld Man in de verte, gevolgd door De inscheper (2004), Julia (2008) en Bericht uit Berlijn (2012). Man in de verte stond op de longlist van de Libris Literatuurprijs 1999, De inscheper op de longlist van De Gouden Uil 2005 en Julia op de longlist van de Gouden Uil 2009. Met De inscheper won Otto de Kat de Halewijn Literatuurprijs 2005. Zijn romans zijn vertaald in het Duits, Frans, Engels en Italiaans en internationaal bejubeld.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Rutger Kopland

Rutger Kopland debuteerde als dichter in 1966 met de bundel Onder het vee. In 2008 publiceerde hij Toen ik dit zag, zijn veertiende en recentste bundel. In de tussentijd is hij uitgegroeid tot een geliefd dichter met een groot publiek. Deze bloemlezing van Rutger Kopland is een unieke keuze uit zijn poëzie, die een compleet beeld geeft van zijn oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sophie Kinsella

Sophie Kinsella veroverde de harten van miljoenen lezers met haar Shopaholic-serie. Ook haar andere romans zijn zeer succesvol en worden in meer dan zestig landen uitgegeven. Ze woont met haar man, vier zoons en een dochter in Londen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: