Onze auteurs

What we're good at

 

Alexandra Heminsley

Alexandra Heminsley werkt als freelancejournalist onder meer voor Elle en BBC Radio. In Engeland wordt ze de ‘Bridget Jones van het hardlopen’ genoemd. Ze staat bekend om haar openhartigheid, relativeringsvermogen en haar grote gevoel voor humor.

 


 

Alexis Hall

Alexis Hall is een Britse auteur van urban fantasy, science fiction en LGBTQ-romance. Boyfriend material is zijn eerste roman in het Nederlands. Het boek bereikte in de Goodreads Choice Awards 2020 de top 5 in de categorie Romance.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Ali Hazelwood

Ali Hazelwood is een veelvoudig gepubliceerde auteur - van artikelen over hersenwetenschap, waarin niemand zoent en nog lang en gelukkig leeft. Ze is gepromoveerd in de neurowetenschappen en onlangs professor geworden. Als ze niet aan het werk is houdt ze van hardlopen, haken en sciencefictionfilms kijken.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Bas Haring

Bas Haring (1968) is bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap. Zijn debuut Kaas en de evolutietheorie (2001) werd meermalen bekroond en van Voor een echt succesvol leven (2007) zijn inmiddels meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

E.T.A. Hoffmann

E.T.A. Hoffmann (1776-1822) studeerde rechten en begon na zijn dertigste met schrijven. Hij groeide uit tot een van de bekendste en meest invloedrijke auteurs van zijn tijd en onderscheidde zich onder andere door het gebruik van groteske, bovennatuurlijke en humoristische elementen in zijn werk. De Notenkraker is slechts een van de vele prachtige verhalen die hij schreef.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Helene Hanff

Helene Hanff (1916-1997) was een Amerikaanse schrijfster van tv-series, artikelen en verscheidene boeken. Charing Cross Road 84 is haar bekendste werk. Het werd verfilmd en bewerkt tot toneelstukken en een hoorspel.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hella S. Haasse

Hella S. Haasse (1918-2011) schreef meer dan vijftig boeken en ontving onder andere de Constantijn Huygensprijs (1981), de P.C. Hooftprijs (1984) en de Prijs der Nederlandse Letteren (2004) voor haar gehele oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Herman Gorter

Herman Gorter (1864-1927) werd de grootste dichter van zijn generatie en was een inspiratiebron voor grote dichters als Roland Holst, J. Bernlef, en Lucebert. Met zijn gedicht Mei (1889) oogstte hij meteen succes. De bundel waar deze in verscheen, Verzen (1890), is nu verkrijgbaar als Rainbow Essential.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Iris Hannema

Iris Hannema (1985) is reisschrijver en columnist. In haar eentje reisde zij naar honderd landen. de Volkskrant noemde haar tweede boek Het bitterzoete paradijs ‘de Nederlandse Eten, bidden, beminnen’.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Jenny Han

Jenny Han is geboren en opgegroeid in Richmond, Virginia. Ze ging naar de University of North Carolina en behaalde daarna een MFA in Writing for children aan de New School in New York. Ze woont in Brooklyn. Jenny Han is inmiddels uitgegroeid tot een superster.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Joke J. Hermsen

Joke J. Hermsen (1961) publiceerde artikelen over filosofie in o.a. De Gids en De Groene Amsterdammer en publiceerde in 1998 haar romandebuut Het dameoffer. De liefde dus stond op de longlist voor de Libris Literatuurprijs. Voor haar volledige oeuvre ontving Joke J. Hermsen in 2009 de Halewijnprijs.

 


 

Judith Herzberg

Judith Herzberg is op 4 november 1934 in Amsterdam geboren. In 1963 debuteerde zij met de dichtbundel Zeepost. Daarna volgden onder meer Beemdgras, Vliegen, Strijklicht, 27 Liefdesliedjes en Botshol, waarvoor zij in 1981 de Jan Campertprijs ontving. Behalve poëzie schrijft Judith Herzberg ook toneelstukken en scenario’s (onder andere voor de film Charlotte). In Doen en laten zijn de dichtbundels Vliegen en 27 Liefdesliedjes integraal opgenomen. Daarnaast bevat deze bundel een keuze uit Strijklicht, Botshol, Dagrest en Zoals. Ook zijn er gedichten van Herzberg opgenomen uit de bundels Wat zij wilde schilderen (1996), Bijvangst (1999), Soms vaak(2004) en Het vrolijkt (2008).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maarten 't Hart

Het werk van Maarten ’t Hart (1944) geniet al jaren een enorme belangstelling. Naast zijn romans, essays en verhalenbundels, schreef hij onder andere voor Het Parool, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Zijn klassieker Een vlucht regenwulpen stond centraal tijdens Nederland Leest 2014.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maarten 't Hart

Het werk van Maarten ’t Hart (1944) geniet al jaren een enorme belangstelling. Naast zijn romans, essays en verhalenbundels, schreef hij onder andere voor Het Parool, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Zijn boeken werden onder andere vertaald in het Zweeds, Duits, Frans, Pools, Bulgaars, Italiaans, Hongaars en Russisch.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra (1981) is theatermaker, dichter en schrijver. En we noemen hem is bekroond met de BNG Bank Literatuurprijs, heeft op de shortlist gestaan voor de Libris Literatuur Prijs en wordt naar zeven talen vertaald.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Mark Haddon

Mark Haddon (1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario’s. Hij is daarnaast beeldend kunstenaar en illustrator, en studeerde Engels aan de universiteit van Oxford.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Matt Haig

Matt Haig (1975) schrijft romans, kinderboeken, non-fictie en filmscenario's. Zijn werk wordt gepubliceerd in meer dan dertig landen en hij heeft wereldwijd ruim drie miljoen boeken verkocht. Middernachtbibliotheek won de Goodreads Choice Award for Fiction en stond wekenlang in de New York Times-bestsellerlijst.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Max Hastings

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerd Brits historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij schreef meer dan twintig succesvolle boeken, waaronder Finest Years. Churchill as Warlord 1940-45 en Armageddon. The Battle for Germany 1944-45.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Michel Houellebecq

Michel Houellebecq (1958) is het even verguisde als bewierookte paradepaardje van de Franse letteren. Met zijn romans en de daarin verwoorden opvattingen verwierf hij mondiale bekendheid.

 


 

Mirjam van Hengel

Mirjam van Hengel (1967) is poëzieredacteur bij Uitgeverij Querido en programmamaker bij o.a. De Nieuwe Liefde. Momenteel werkt ze aan een biografie over Remco Campert.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Mo Hayder

Mo Hayder (1962-2021) schreef met haar debuut Vogelman direct een internationale bestseller, waarna nog vele succesvolle thrillers volgden.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sebastian Haffner

Sebastian Haffner (1907-1999) werd geboren in Berlijn en opgeleid als jurist. Hij emigreerde in 1938 naar Engeland, waar hij onder meer werkte als journalist voor The Observer. In 1954 keerde hij terug naar Duitsland, waar hij voor Die Welt en Stern schreef. Haffner schreef bestsellers als Het verhaal van een Duitser en Kanttekeningen bij Hitler.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tom Holland

Tom Holland (1970) bewerkte een aantal klassieke geschiedenisverhalen tot hoorspelen voor de BBC en oogstte eerder succes met Rubicon. Zijn manier van schrijven maakt de complexe thema’s die hij behandelt toegankelijk voor een breed publiek.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Wim Hofman

Wim Hofman (1941) is schrijver en beeldend kunstenaar. Hij debuteerde als dichter in 2003 met de bundel Wat we hadden en wat niet. Daarnaast vertaalde hij poëzie van Jacques Prévert/ Herinneringen aan zijn jeugd, de zee, maar ook eenzaamheid, twijfel en liefde zijn bekende thema’s in zijn gedichten. In een associatief woordenspel of een wonderlijk verhaal, steeds opnieuw is er sprake van een verrassend zicht op de wereld.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Wim Huijser

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: