Onze auteurs

What we're good at

 

Alexandra Heminsley

Alexandra Heminsley werkt als freelancejournalist onder meer voor Elle en BBC Radio. In Engeland wordt ze de ‘Bridget Jones van het hardlopen’ genoemd. Ze staat bekend om haar openhartigheid, relativeringsvermogen en haar grote gevoel voor humor.

 


 

Bas Haring

Bas Haring (1968) is bijzonder hoogleraar Publiek begrip van wetenschap. Zijn debuut Kaas en de evolutietheorie (2001) werd meermalen bekroond en van Voor een echt succesvol leven (2007) zijn inmiddels meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

E.T.A. Hoffmann

E.T.A. Hoffmann (1776-1822) studeerde rechten en begon na zijn dertigste met schrijven. Hij groeide uit tot een van de bekendste en meest invloedrijke auteurs van zijn tijd en onderscheidde zich onder andere door het gebruik van groteske, bovennatuurlijke en humoristische elementen in zijn werk. De Notenkraker is slechts een van de vele prachtige verhalen die hij schreef.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett (1849-1924) werd geboren in Manchester, Engeland. In 1865 verhuisde de familie Hodgson naar de Verenigde Staten, waar Frances als tiener haar eerste verhalen publiceerde om te kunnen bijdragen aan het gezinsinkomen. In totaal schreef ze meer dan 40 romans en toneelstukken, en tientallen verhalen.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Helene Hanff

Helene Hanff (1916-1997) was een Amerikaanse schrijfster van tv-series, artikelen en verscheidene boeken. Charing Cross Road 84 is haar bekendste werk. Het werd verfilmd en bewerkt tot toneelstukken en een hoorspel.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Hella S. Haasse

Hella S. Haasse (1918-2011) schreef meer dan vijftig boeken en ontving onder andere de Constantijn Huygensprijs (1981), de P.C. Hooftprijs (1984) en de Prijs der Nederlandse Letteren (2004) voor haar gehele oeuvre.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Herman Gorter

Herman Gorter (1864-1927) werd de grootste dichter van zijn generatie en was een inspiratiebron voor grote dichters als Roland Holst, J. Bernlef, en Lucebert. Met zijn gedicht Mei (1889) oogstte hij meteen succes. De bundel waar deze in verscheen, Verzen (1890), is nu verkrijgbaar als Rainbow Essential.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Iris Hannema

Iris Hannema (1985) is reisschrijver en columnist. In haar eentje reisde zij naar honderd landen. de Volkskrant noemde haar tweede boek Het bitterzoete paradijs ‘de Nederlandse Eten, bidden, beminnen’.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Joke J. Hermsen

Joke J. Hermsen (1961) publiceerde artikelen over filosofie in o.a. De Gids en De Groene Amsterdammer en publiceerde in 1998 haar romandebuut Het dameoffer. De liefde dus stond op de longlist voor de Libris Literatuurprijs. Voor haar volledige oeuvre ontving Joke J. Hermsen in 2009 de Halewijnprijs.

 


 

Judith Herzberg

Judith Herzberg is op 4 november 1934 in Amsterdam geboren. In 1963 debuteerde zij met de dichtbundel Zeepost. Daarna volgden onder meer Beemdgras, Vliegen, Strijklicht, 27 Liefdesliedjes en Botshol, waarvoor zij in 1981 de Jan Campertprijs ontving. Behalve poëzie schrijft Judith Herzberg ook toneelstukken en scenario’s (onder andere voor de film Charlotte). In Doen en laten zijn de dichtbundels Vliegen en 27 Liefdesliedjes integraal opgenomen. Daarnaast bevat deze bundel een keuze uit Strijklicht, Botshol, Dagrest en Zoals. Ook zijn er gedichten van Herzberg opgenomen uit de bundels Wat zij wilde schilderen (1996), Bijvangst (1999), Soms vaak(2004) en Het vrolijkt (2008).

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Maarten 't Hart

Het werk van Maarten ’t Hart (1944) geniet al jaren een enorme belangstelling. Naast zijn romans, essays en verhalenbundels, schreef hij onder andere voor Het Parool, Vrij Nederland en NRC Handelsblad. Zijn klassieker Een vlucht regenwulpen stond centraal tijdens Nederland Leest 2014.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Mark Haddon

Mark Haddon (1962) is een Engelse schrijver van romans, jeugdboeken en scenario’s. Hij is daarnaast beeldend kunstenaar en illustrator, en studeerde Engels aan de universiteit van Oxford.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Max Hastings

Sir Max Hastings (1945) is een internationaal gelauwerd Brits historicus, journalist, documentairemaker en auteur. Hij schreef meer dan twintig succesvolle boeken, waaronder Finest Years. Churchill as Warlord 1940-45 en Armageddon. The Battle for Germany 1944-45.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Michel Houellebecq

Michel Houellebecq (1958) is het even verguisde als bewierookte paradepaardje van de Franse letteren. Met zijn romans en de daarin verwoorden opvattingen verwierf hij mondiale bekendheid.

 


 

Mirjam van Hengel

Mirjam van Hengel (1967) is poëzieredacteur bij Uitgeverij Querido en programmamaker bij o.a. De Nieuwe Liefde. Momenteel werkt ze aan een biografie over Remco Campert.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Mo Hayder

Mo Hayder (1962-2021) schreef met haar debuut Vogelman direct een internationale bestseller, waarna nog vele succesvolle thrillers volgden.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Sebastian Haffner

Sebastian Haffner (1907-1999) werd geboren in Berlijn en opgeleid als jurist. Hij emigreerde in 1938 naar Engeland, waar hij onder meer werkte als journalist voor The Observer. In 1954 keerde hij terug naar Duitsland, waar hij voor Die Welt en Stern schreef. Haffner schreef bestsellers als Het verhaal van een Duitser en Kanttekeningen bij Hitler.

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW:

 


 

Tom Holland

Tom Holland (1970) bewerkte een aantal klassieke geschiedenisverhalen tot hoorspelen voor de BBC en oogstte eerder succes met Rubicon. Zijn manier van schrijven maakt de complexe thema’s die hij behandelt toegankelijk voor een breed publiek.

 


 

Wim Huijser

BOEKEN VAN DEZE AUTEUR IN RAINBOW: